Överaktiv sköldkörtel

by Mikaela Bjerring on 12 augusti, 2011 · 0 comments

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Thyroid, sköldkörteln- Överaktiv sköldkörtel

Thyroid, sköldkörteln- Överaktiv sköldkörtel

Vad menas med en överaktiv sköldkörtel?

En överaktiv sköldkörtel är vanligare hos kvinnor än hos män. Den vanligaste orsaken är Graves sjukdom, som är en autoimmun åkomma. Sköldkörteln producerar hormoner som reglerar tillväxt, mognad och ämnesomsättningen. När denna hormonproduktion blir störd kan problem uppstå.

När sköldkörteln blir överaktiv producerar för stora mängder hormoner. Symtom som kan uppstå är; sömnlöshet, störd tarmfunktion, starkare aptit kombinerad med viktminskning, högt blodtryck, nervositet och snabbare puls.

En kostomställning med kompletterande kosttillskott kan stödja sköldkörtelsfunktionen  så att den kan bli normal igen.

Bland födoämnen som bidrar till att dämpa överaktiv sköldkörtelsfunktion märks olika kålväxter, som brysselkål, vitkål, blomkål, broccoli, grönkål och kålrot. Det är viktigt att stödja ämnesomsättningen med ett bra multivitaminpreparat. Kontrollera att du inte lider brist på Zink eller magnesium och håll kosten rik på essentiella fettsyror  Omega 3 och Omega 6.

Här hittar du kosttillskott: Hälsokost- kosttillskott

 

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Thyroid_system.png
Källa: Vägar till naturlig hälsa, av Susan Clark ( scandbook- ISBN 91 7709 309 7)

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: