Pasta med lågt innehåll av kolhydrater

by Mikaela Bjerring on 13 mars, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost

Low Carb Pasta  har lågt innehåll av kolhydrater. Pastan är en sockerfri, fiberrik och proteinrik som innehåller endast 6,3 gram kolhydrater per portion, med ett lågt Glykemiskt Index (GI).

 Kolhydratsnål
 vanlig pasta innehåller, per portion, runt 35 gram kolhydrater och fullkornspasta runt 30 gram kolhydrater.

Low Carb pasta innehåller även mer fiber ( 4,5 g) än fullkornspasta som innehåller ca 3 g. Protein innehållet är även högt i Low Carb pasta, 28 g per portion jämfört med vanlig pasta som innehåller 6 g per portion och fullkornspasta som innehåller ca 7 g per portion. Så low carb pasta har många fördelar och högt näringsvärde och mindre och kcal än vanlig pasta.

Low carb pastan innehåller även inulin. Så vad är Inulin? Inulin är en naturlig form av kolhydrat (fructooligosaccharide, FOS), som finns i över 36,000 växter över hela världen. Inulin används bland annat som en ersättare till socker och fett i olika produkter. Mindre mängder gör även att smak och koncistens av matprodukter förbättras. Detta gör inulin till ett mycket effektivt ämne i kost som är fett- eller socker- reducerad.

Några bra anledningar till att använda Inulin

  • Bifidogenic, stimulerar den naturliga Bifidus floran, en hälsobakterie för magen och tarmarna.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Kan vara till hjälp under diet.
  • Kan förbättra upptaget av mineraler.
  • Håller cholesterolnivåerna i blodet låga.
  • Har en väldtgt liten eller ingen effekt alls på blodsockret och insulinnivåerna (glykemiskt index = 0 ).

Low Carb Pasta hittar du här: Low carb pasta

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: