Pau D’arco te (Lapacho)

by Mikaela Bjerring on 5 februari, 2015 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Immunsystemet

Pau D’Arco, Lapacho och Ipe Roxo är bara några av namnen på detta populära te som har en 1000-årig historia bakom sig som naturmedel för att stödja hälsan. I dag används örten vid behandling av bl.a. candida (svamp), virus och parasiter.

Pau darco - Lapacho

Med sina vackra rosa och rosalila blommor står trädet ståtligt i den brasilianska regnskogen. Dess vackra och praktfulla namn har det fått från de bågar av trä, som de sydamerikanska stammarna skapade från trädets virke.

Lapacho-trädet har mycket stor motståndskraft mot angrepp av svampar, sporer och virus. Den inre barken  (lapacho) innehåller ett kraftfullt antibiotiskt ämne samt järn i lättupptaglig form och ytterligare ett 20-tal viktiga mineralämnen. Genom att dricka te från lapachoträdet upptäckte indianerna att de fick bättre motståndskraft mot sjukdomar. Pau D’arco blev sedan en del av den indianska örtmedicinen och intogs som dryck eller som blöta omslag.

Pau darco te - även kallat Lapacho te

De sydamerikanska uråldriga indianstammarna använde Lapacho trädets bark med stor framgång, vilket skapade nyfikenhet hos de kringresande spanjorerna och portugiserna som då även de ville testa Pau D’Arcons hälsofördelar. Gamla skrifter, naturmedicinska uppslagsverk och antecknade huskurer nämner alla Pau D’Arco som en fantastisk växt. Det tog inte låg tid innan detta naturmedel spreds sig runt om i världen från husläkare till husläkare och ända fram till vår tids naturmedicin och läkekonst. Än idag är Pau D’arco ett uppskattat te och som finns att köpa på välsorterade hälsokostbutiker.

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPau d’arco [updaterad 2002-12, hämtad 2008- 04- 24]. Alternative Medicine Evaluations. AltMed- Dex System. Thomson MICROMEDEX, Green- wood Village, Colorado.

Lapacho i traditionell kinesisk medicin: http://www.akupunkturakademin.se/media/813/lapacho.pdf

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Olivia februari 13, 2015 kl. 11:24

Pau darco är ett underbart gott te och jag dricker ofta en kopp på kvällen då jag känner mig uppskruvad och stressad. jag känner att det hjälper mig att hitta ro och sova bättre.

Svara

2 Mona N februari 13, 2015 kl. 11:25

Det ska jag prova! Tack för tipset.

Svara

3 Sandra februari 15, 2015 kl. 15:14

Ett av mina favorit teer 🙂

Svara

4 Hans oktober 25, 2015 kl. 22:28

Gott te ? knappast lägger man in Pau d Arco i den gruppen.
Smakar som stenkolstjära med inslag av rök…. 😀
Och lugn blev man då inte av det , snarare tvärtom…. 😛

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: