Prebiotika / Probiotika

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Om tarmfloran, probiotika och prebiotika

Vår naturliga bakterieflora väger 0,5-1,0 kg och består av en stor mängd bakterier. Det finns fler bakterier än kroppsegna celler i kroppen och därför betraktas tarmfloran ofta som kroppens största ”organ”. Probiotika kallas även för de nyttiga tarmbakterierna.

Prebiotika är ämnen som bl.a. finns i lök, tomater, vitlök och havre och som stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier. Goda och nyttiga bakterier kan hittas i flera naturliga livsmedel och råvaror som varit en självklar del av människans kost under mycket lång tid. De finns i vilda bär och frukter, syrade livsmedel, fil och yogurt.

Prebiotika stödjer probiotika och nyttiga bakterier. Prebiotika är oligosackarider som är kolhydrater med två till nio sammankopplade monosackarider. Med andra ord är oligosackarider två eller flera sockermolekyler som är sammankopplade med varandra i en kedja. Oligosackarider kan byggas upp med olika typer av sockermolekyler.

Prebiotika och probiotika stödjer tarmfloran

Prebiotika och probiotika stödjer tarmfloran

De sorters nyttiga bakterier som vanligtvis används som probiotika tillsatt i kost eller som kosttillskott är laktobaciller, bifidobakterier och streptokocker.

Läs mer om:

 

 

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 507-522, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Wikimedia commons/ mage

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa