Räddningsdroppar – Skapa balans i ditt känsloliv

by Mikaela Bjerring on 2 september, 2013 · 2 comments

in Blogg, Blomsterterapi, Hälsokost – Kosttillskott, Hjärnan - Minnet, Livsstilsförändringar, Örtmedicin – Naturmedicin, Psykisk hälsa - välbefinnandet, Stress

Räddningsdroppar är en del av Bachs blomstermedicin som används inom blomsterterapi, aromaterapi och egenvård. Det är en kombination utav blomessenser som vid negativa sinnestillstånd stödjer kroppens emotionella balans, så att kroppen kan koppla på positiva känslor.

Räddningsdroppar - blomsterterapi
Att balansera sina känslor i olika situationer

Det flesta av oss har gått igenom dagar eller perioder då vi känner extra mycket stress. Kanske till och med känslor som oro, ångest eller panik. Orsaken kan bero på mycket t.ex. examensprov, anställningsintervju, ta körkort, hålla föredrag, stå på scenen, gå till tandläkaren eller oväntade dåliga nyheter som lett till stor sorg och chocktillstånd. Situationer som ibland kan vara svårt att hantera. Överväldigande känslor som helt sätter kroppens emotionella balans ur spel. Vid dessa tillfällen behöver man snabbt återställa det lugn som är nödvändigt för att man ska kunna hantera situationen och återställa energibalansen i kroppen. Räddningsdroppar kan då vara räddningen.

Blomsterterapi

Dr. Edward Bach var en aktad och väletablerad allmänläkare, bakteriolog, immunolog och homeopat. Redan som barn blev han lätt berörd av allt lindande. Den medkänsla som Edward Bach kände inför människors, djurs och växters plåga kom att bli den röda tråden i hans liv. Han kunde senare genom erfarenhet konstatera, att patienter med samma typ av personlighet och temperament ofta blev hjälpta av samma läkemedel, oavsett vilka fysiska problem de hade. Dr. Bach drog slutsatsen att det känslomässiga och mentala tillståndet var grundorsaken till sjukdomar. Han menade att genom att balansera och stabilisera kroppens emotionella balans och kemi så behandlar man roten av problemet. Med denna utgångspunkt startade han på 1930-talet en omfattande forskning.

Bach blomstermedicin

Bachs blomstermedicin används än idag flitigt inom egenvård, blomsterterapi och aromaterapi. Blomessenser som vid negativa sinnestillstånd stödjer kroppens emotionella balans, så att kroppen kan koppla på positiva känslor och snabbt hitta lugn. Dr. Edward Bach ansåg att grunden till god hälsa ligger i en emotionell balans och ett sunt sinne.

Bach fann att vissa blommor har en helande verkan på känslomässiga och andliga konflikter. Han upptäckte att var och en av dessa blommor vibrerar i en specifik energifrekvens som motsvarar en positiv energifrekvens i kroppen. Genom en naturlig metod lyckades han fånga energifrekvenserna i dessa blommor och bevara dem i blomessenser. Syftet var att människan skulle kunna hjälpa sig själv med dessa blomessenser genom att återskapa harmoni i kroppen, neutralisera och ta bort negativa sinnesstämningar och energiblockeringar. Efter det upptäckte han att sjukdomar som orsakades av en känslomässig obalans eller en felaktig mental inställning försvann kort efter att en person som led av en sådan sjukdom tagit dessa blomessenser.

Av vilda och giftfria blommor framställde han 38 olika preparat (Blomessenser). Dessa essenser har alla olika egenskaper, men det gemensamma att de alla på ett milt och naturligt sätt hjälper till att skapa balans i känslolivet, genom att återställa obalansen i kroppens kemi orsakats av olika påfrestningar.

Räddningsdroppar – Five flower remedy

Av alla Dr Bachs Blomsteressenser är troligtvis kombinationen av räddningsdropparna även kallade akutdroppar den mest använda och kända. Dropparna har till uppgift att hindra energisystemet från att falla sönder och snabbt få det att fungera igen så att läkningsprocessen kommer igång så fort som möjligt.

Dessa räddningsdroppar kan vara ett hjälpmedel om man varit utsatt för någon form av stress, chock, sorg eller om man känner sig orolig, skräckslagen, förvirrad, panikslagen, orolig eller drabbas av ångest.

Innehåll av räddningsdroppar (Five flowers remedy)

  • Star of Bethlehem – Mot chock och trauma.
  • Clematis – Mot medvetslöshet och svimningstendenser.
  • Cherry Plum – Mot rädslan att förlora kontroll.
  • Rock Rose – Mot skräck och panik.
  • Impatiens – Mot irritation och spänningar.

Ingen av de 38 blomessenserna är skadliga eller vanebildande. Det finns ingen risk för överdosering och de kan användas av både människor och djur.

Användning av räddningsdroppar:

4 droppar blandas i ett glas vatten, vilket man sen dricker långsamt, eller så kan man droppa 4 droppar under tungan vilket ger ett snabbare upptag. Man kan ha som vana att ha en liten flaska räddningsdroppar i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa.

Dropparna är naturligtvis inte avsedda för att ersätta annan medicinsk hjälp, men kan hjälpa till att befria från upprörda känslor och på så sätt återställa det lugn som är nödvändigt för att den egna självläkningsprocessen ska komma igång.

Här hittar du återförsäljare av räddningsdroppar

 

 

 KÄLLOR & REFERENSEROm Dr Bach: http://bachcentre.com/centre/remedies.htm

Dr Bach blomsterterapi: http://www.skepdic.com/bachflower.html

Dr Bach Blomessenser: http://www.aromacreative.se/blomessenser-i-73.aspx

Dr bach: http://www.permail.nu/Dr.%20Bach´s%20Blomsterterapi.htm

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna W september 2, 2013 kl. 20:58

De dropparna är verkligen bra!

Svara

2 Silvia september 2, 2013 kl. 21:01

De dropparna önskade jag visste om innan! Skulle behövt dem många gånger under livet! Ska prova nästa gång jag känner någon form av känslomässig stress. Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: