Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2014 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Nötter-Frön, Recept, Vegansk kost

Recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar som är väldigt enkla att göra. Glutenfria, laktosfria och utan vitt socker såklart.

Chokladdoppade dadel- och nötbollar recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Finhacka dadlarna.
  2. Mixa ihop dom hackade dadlarna, hasselnötsmjölet, jordnötssmöret, kokosoljan, kakaon, vaniljpulvret och espresson med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills du fått en krämig massa.
  3. Gör små runda bollar av smeten och sätt in dom i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna. Förvara dom i kylen eller frysen till de ska serveras.

Relaterade inlägg:

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna-Lena november 21, 2014 kl. 21:32

Mums detta ät gott! Ska provas 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: