Recept på chokladdoppade dadel- och nötbollar

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2014 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Glutenfritt, Hälsa, Hälsokost – Kosttillskott, Kost, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Superfoods

Här är ett recept på riktigt goda chokladdoppade dadel- och nötbollar. De är lätta att göra och dessutom är de fria från gluten och vitt socker och går att göra som helt laktosfria.

Om du vill ha helt laktosfritt så kan du använda dig av ett laktosfritt alternativ av choklad eller utesluta att doppa dem i mörk choklad och istället rulla dem i RAW kakao, kokosflingor eller nötkross.
chokladbollar som är laktosfritt, glutenfritt och sockerfritt

Detta behöver du:

  • 20 dadlar
  • 2 dl grovt kokosmjöl
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk extra virgin kokosolja
  • 2 msk RAW kakao
  • 2 msk espresso kaffe (Kan uteslutas)
  • 200 g mörk choklad

Kärna ut dadlarna om de inte redan är kärnfria. Mixa dadlar, kokosmjöl, jordnötssmör, kokosolja, kakao och kaffet i en matberedare tills du fått en massa som håller ihop, men lämna den gärna lite chunky.

Gör små runda bollar av smeten. Smält sedan den mörka chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg på ett dem på ett bakplåtspapper så de kan svalna. Snabbt, enkelt och himmelskt gott!

Alla hälsokostlivsmedel som jag har använt i receptet är ekologiska och finns att köpa via denna länk på Bodystore.com.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna-Lena november 21, 2014 kl. 21:32

Mums detta ät gott! Ska provas 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: