Recept på glutenfria bovetefrallor

by Mikaela Bjerring on 14 januari, 2016 · 6 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Recept

Dessa bovetefrallor är naturligt glutenfria och lätta att baka. Dessutom är får dom en riktigt god smak och fin konsistens. En stor favorit bland glutenfria bröd, som kommer att vara uppskattade av hela familjen.

Recept på bovetefrallor - glutenfritt bröd
Mjölet i bullarna består till största del av ekologiskt bovetemjöl. Sen har jag även använt mig av en ekologisk glutenfri mjölblandning från Urtekram som består utav fullkornsrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och loppfröskal.

Detta behöver du till ca 16 st

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och låt jästen lösas upp.
  2. Tillsätt sedan alla de torra ingredienserna; havssalt, bovetemjöl, glutenfri mjölmix, chiafrön och fiberhusk.
  3. Jobba ihop degen med degkrokar under ca 5 minuter tills du fått en jämn och fin deg.
  4. Täck över bunken med en handduk och låt svälla i ca 20 minuter.
  5. Forma bullar av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra sedan över lite bovetemjöl så bullarna får en fin yta.
  6. Låt bullarna jäsa i ca 90 minuter under bakduk. Se till att det är varmt och dragfritt i köket så att dom jäser ordentligt.
  7. Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i ca 20 min i mitten av ugnen.
  8. När bullarna är färdiggräddade, så flyttar du över dom till ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver dom svalna helt för att få rätt konsistens innan dom är redo för att ätas.

Alla ingredienser i receptet hittar du här

Relaterade inlägg:

Fler glutenfria recpet hittar du här

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Laila H januari 16, 2016 kl. 23:50

Åhh, vad goda dom ser ut! Dom ska jag prova att baka. 🙂

Svara

2 Anja W januari 17, 2016 kl. 00:07

Ser goda ut 🙂

Svara

3 Kalle januari 17, 2016 kl. 00:10

Alltid roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Ska testa.

Svara

4 Karina januari 17, 2016 kl. 00:29

Mums 🙂

Svara

5 Cecilia mars 29, 2016 kl. 13:40

Kan jag utesluta chiafröna?

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 30, 2016 kl. 08:54

Det går bra att utesluta chiafrön om du föredrar det.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: