Recept på glutenfritt fröknäcke

by Mikaela Bjerring on 30 augusti, 2014 · 0 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfritt, Kost, LCHF, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Vetefritt - Sockerfritt

Fröknäcke är så otroligt gott och busenkelt att göra. Det är dessutom glutenfritt, laktosfritt och äggfritt. Här följer ett recept på fröknäcke.

Glutenfritt fröknäcke

Detta behöver du:

  • 200 g solrosfrön
  • ½ dl hela linfrön
  • ½ dl Chiafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk Pure kokosolja (utan kokossmak)
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dl vatten
  • Flingsalt havssalt

Så här gör du:

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Blanda sedan ihop alla ingredienser förutom  flingsaltet i en bunke. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och grädda knäckebröden i cirka 90 minuter. Ta sedan ut plåten från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Låt sedan svalna på ett galler.

Alla livsmedel i receptet hittar du här

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: