Recept på glutenfritt morotsbröd

by Mikaela Bjerring on 17 juli, 2015 · 3 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Recept, Vetefritt - Sockerfritt

Idag tänkte jag bjuda på ett recept för ett riktigt gott glutenfritt morotsbröd. Mjukt, saftigt och luftigt med en lite hårdare skorpa.

Recept på glutenfritt morotsbröd

Detta behöver du

Gör så här

  1. Värm havremjölken till 37 grader. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
  2. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 15 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar. Glutenfritt bröd kräver ofta en kraftig bearbetning för att det ska bli riktigt bra, så låt degkrokarna jobba sig genom degen i ca 5 minuter.
  4. Forma degen till ett bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan brödet jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
  6. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler under bakduk.

Ingredienserna i receptet hittar du här

Fler recept hittar du här

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Anna Johansson juli 23, 2015 kl. 11:50

Så gott det ser ut! Tack för receptet, det ska jag prova av baka.

Svara

2 Emma juli 23, 2015 kl. 11:52

Mums! Älskar morotsbröd 🙂

Svara

3 Cilla juli 29, 2015 kl. 11:04

Ser gott ut!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: