Recept på glutenfritt morotsbröd

by Mikaela Bjerring on 17 juli, 2015 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore-

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk kost

Här följer ett recept på ett riktigt gott morotsbröd med knapriga fröer. Ett glutenfritt och mjölkfritt bröd som blir saftigt och mjukt med en lite hårdare skorpa. Hembakat bröd när det smaka som bäst.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Värm havremjölken till 37 grader (finger varmt). Smula ner jästen och låt den lösas upp.
  2. Tillsätt fiberhusk och låt vätskan svälla i ca 15 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar. Glutenfritt bröd kräver ofta en kraftig bearbetning för att bli riktigt bra, så låt degkrokarna jobba sig genom degen i ca 5 minuter. Degen ska vara något klibbigare än en vanlig bröddeg.
  4. Forma till ett bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper eller i en brödform. Själv tycker jag att det blir bättre i en brödform. Låt sedan brödet jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Se till att det är helt dragfritt i köket. Skulle inte brödet ha rest sig bra efter 40 minuter så låt det jäsa lite till.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
  6. Ta ut brödet ur ugnen och brödformen om du använder en sådan, och låt det svalna på ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver det svalna helt för att få rätt konsistens innan det är redo att ätas.

Fler recept hittar du här

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 8 comments… read them below or add one }

1 Anna Johansson juli 23, 2015 kl. 11:50

Så gott det ser ut! Tack för receptet, det ska jag prova av baka.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 23, 2015 kl. 15:10

Blir riktigt gott. 🙂

Svara

3 Emma juli 23, 2015 kl. 11:52

Mums! Älskar morotsbröd 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 23, 2015 kl. 15:11

Visst är det gott!

Svara

5 Cilla juli 29, 2015 kl. 11:04

Ser gott ut!

Svara

6 Mikaela Bjerring juli 29, 2015 kl. 16:22

Ett av favoritbröden. 🙂

Svara

7 Sari Hänninen juli 14, 2017 kl. 08:55

Hejsan…
Jag har precis skaffat mig en råsaftcentrifug och skulle vilja nyttja morotsresterna från juicandet…
Ska jag minska ned på vätskemängden, om jag tar 2 dl morots-”kött”?
Om ja, i så fall, med hur mycket?

Svara

8 Mikaela Bjerring juli 14, 2017 kl. 09:57

Nej, du får istället öka vätskemängden något. Prova dig fram när du blandar degen, känns den för torr för en ”normal bröddeg” så tillsätt lite mer vätska.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: