Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Recept på glutenfritt morotsbröd

av | jul 17, 2015 | Bröd, Hälsa, Kost & Näring, Recept - Vegetariskt & glutenfritt | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Här följer ett recept på ett riktigt gott morotsbröd rikt på fibrer. Ett glutenfritt och mjölkfritt bröd som blir saftigt och mjukt med en lite hårdare skorpa. Hembakat bröd när det smaka som bäst.

 

Recept på glutenfritt morotsbröd

Ingredienser:

 

Gör så här:

  1. Värm havremjölken till 37 °C (fingervarmt), smula ner jästen och låt den lösas upp.
  2. Tillsätt fiberhusk och låt vätskan svälla i cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar. Glutenfritt bröd kräver ofta en kraftig bearbetning för att bli riktigt bra, så låt degkrokarna jobba sig genom degen under 10 minuter. Degen ska vara något klibbigare än en vanlig bröddeg.
  4. Forma degen till ett bröd och lägg det på en plåt klädd med bakplåtspapper eller använd dig av en brödform. Själv tycker jag att det blir bättre i en brödform. Låt sedan brödet jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Se till att det är helt dragfritt i köket. Skulle brödet inte ha rest sig bra efter 40 minuter så låt det jäsa lite till.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 °C i ungefär 35 minuter.
  6. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver det svalna helt för att sätta sig och bilda rätt konsistens innan det är redo att ätas.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Anna Johansson

    Så gott det ser ut! Tack för receptet, det ska jag prova av baka.

    Svara
  2. Emma

    Mums! Älskar morotsbröd 🙂

    Svara
  3. Cilla

    Ser gott ut!

    Svara
  4. Sari Hänninen

    Hejsan…
    Jag har precis skaffat mig en råsaftcentrifug och skulle vilja nyttja morotsresterna från juicandet…
    Ska jag minska ned på vätskemängden, om jag tar 2 dl morots-“kött”?
    Om ja, i så fall, med hur mycket?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Nej, du får istället öka vätskemängden något. Prova dig fram när du blandar degen, känns den för torr för en “normal bröddeg” så tillsätt lite mer vätska.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close