Recept på glutenfritt tunnbröd

by Mikaela Bjerring on 10 april, 2016 · 2 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Vegetariskt, Vetefritt - Sockerfritt

Här följer ett recept på riktigt goda glutenfria tunnbröd som kan användas till wraps, istället för tortillas eller avnjutas med goda pålägg. Definitivt en stor vinnare bland glutenfria bröd, som jag är säker på att hela familjen kommer tycka om.

Recept på glutenfria tunnbröd

Detta behöver du till 24 st

Gör så här

  1. Mät upp fingervarmt vatten och olja i en bunke. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
  2. Ta en ny bunke och mät upp alla torra ingredienser och blanda ihop dom väl.
  3. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och jobba ihop degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  4. Låt sedan degen jäsa i ca 60 minuter under bakduk.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 24 bitar.
  6. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
  7. Kavla ut varje bröd till en tunn och rund kaka. Du kommer att behöva rätt så mycket mjöl för utbakningen annars kommer det vara svårt att kavla ut.
  8. Grädda bröden i en het och torr stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. 
Bröden ska få en lätt ljusbrun färg och kommer att puffa upp något om du gör dom tillräckligt tunna.
  9. Du kommer att behöva torka ut stekpannan med hushållspapper mellan varje bröd för att få bort mjölresterna. Beroende på vilken typ av stekpanna du använder så kan du även behöva skölja ut den emellanåt.
  10. Låt dom stekta bröden svalna på ett galler under bakduk.
  11. Bröden är godast lätt uppvärmda och dom går utmärkt att frysa.

Alla ingredienser finns att köpa här

Relaterade inlägg:

Fler glutenfria recept hittar du här

 

Spara

Spara

Spara

Spara



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sarah april 15, 2016 kl. 14:20

Så goda dom ser ut! Ska definitivt prova! Tack för receptet. 🙂

Svara

2 Kerstin april 15, 2016 kl. 14:21

Mums vad goda dom ser ut! Det verkar inte så svårt heller. Det ska testas i helgen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: