Recept på glutenfritt tunnbröd

by Mikaela Bjerring on 10 april, 2016 · 2 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Vegetariskt, Vetefritt - Sockerfritt

Här följer ett recept på riktigt goda mjuka glutenfria tunnbröd som kan användas till wraps, istället för tortillas eller avnjutas med goda pålägg. Jag har experimenterat med en hel del olika glutenfria mjölsorter och denna kombination tyckte jag blev ledande bäst.

Recept tunnbröd glutenfria

Detta behöver du till 24 st

Gör så här

  1. Mät upp fingervarmt vatten och olja i en bunke.
  2. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
  3. Ta en ny bunke och mät upp alla torra ingredienser och blanda ihop dom väl.
  4. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och blanda ihop degen med degkrokar. Se till att degen blandas ihop väl.
  5. Låt degen jäsa i ca 60 minuter under bakduk.
  6. Stjälp up degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 24 bitar.
  7. Hetta upp en stekpanna på hög värme.
  8. Kavla ut varje bröd till en tunn och rund kaka. Du kommer behöva mycket mjöl för utbakningen annars kommer det vara svårt att kavla ut.
  9. Grädda bröden i en het torr stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. 
Bröden ska få en lätt ljusbrun färg och kommer att puffa upp något om du gör dom tillräckligt tunna.
  10. Du kan behöva torka ut stekpannan med hushållspapper mellan varje bröd för att få bort mjölresterna. Jag kände även att jag behövde skölja ut stekpannan efter ca vart 4:e bröd.
  11. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
  12. Bröden går utmärkt att frysa och värms med fördel upp i ugnen innan man äter dom.

Alla ingredienser finns att köpa här

Glutenfria tunnbröd

Relaterade inlägg:

Fler glutenfria recept hittar du här

 

Spara

Spara

Spara

Spara



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sarah april 15, 2016 kl. 14:20

Så goda dom ser ut! Ska definitivt prova! Tack för receptet. 🙂

Svara

2 Kerstin april 15, 2016 kl. 14:21

Mums vad goda dom ser ut! Det verkar inte så svårt heller. Det ska testas i helgen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: