Recept på hemlagad strandnyponsoppa

by Mikaela Bjerring on 3 augusti, 2014 · 2 comments

in Blogg, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Muskler – Skelett – Leder, Superfoods

Nypon är fullspäckat med nyttiga näringsämnen och känt för sitt höga halt av C-vitamin och rika fiberinnehåll. Fördelen med att göra egen nyponsoppa istället för att köpa färdig är att du slipper få i dig konserveringsmedel, förtjockningsmedel och andra onödiga tillsatser. Att göra egen nyponsoppa är enkelt och går på någon minut. Här är ett recept på hemlagad nyponsoppa av malda vildvuxna strandnypon.

Nyponsoppa på strandnypoonpulver

Nyponsoppan (1 portion)

Blanda alla ingredienser och vispa ihop till en soppa. Vill du ha en varm soppa värmer du den bara i en kastrull till önskad temperatur. Svårare än så är det inte!

Holistic Strandnypon består till 100 procent av vildväxande strandnypon (Rosa canina L), som har plockats och malts hela, inklusive kärnor, och är torkat vid max 40 grader för att bevara näringsämnena maximalt.

Förutom att göra soppa på nyponpulvret så kan du blanda det med vatten och dricka som det är, strö över gröten, mixa i en smoothie, eller blanda det med mjölet när du bakar bröd. Holistic nyponpulver hittar du till ett bra pris här.

Nypon är bland annat känt att hjälpa vid ledbesvär. Mer om det kan du läsa via länkarna nedan:

Holistic strandnyponViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Camilla S augusti 4, 2014 kl. 21:37

Så gott! Och enkelt att göra och massor med nyttigheter 🙂

Svara

2 Anna Jansson augusti 4, 2014 kl. 21:40

Tack, det ska jag prova!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: