Recept på laktosfri chia & chokladglass

by Mikaela Bjerring on 13 augusti, 2014 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Hälsokost – Kosttillskott, Kost, Livsmedel, Rawfood - Råkost, Recept

Här följer ett recept på krämig och underbart god glass gjord på kokosmjölk. Glassen är sötad med kokossocker som är ett bättre alternativ till vit raffinerat socker. Glassen är laktosfri och veganvänligt.
cacao och chiafrön

Detta behöver du:

  • 3 dl kylskåpskall ekologisk kokosmjölk
  • 6 msk RAW kakao
  • 3 msk chiafrön
  • 10 msk kokossocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en skål, och mixa med en stavmixer tills du fått en jämn och luftig smet. Låt smeten villa på köksbänken en stund så att luftbubblorna försvinner. Du kan eventuellt knacka skålen mot köksbänken så att de spricker. Rör sedan om i smeten med en slev och häll över den i en form eller låda och låt stå i frysen tills glassen har stelnat till önskad konsistens.

Här hittar du alla Hälsokost livsmedel

 

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: