Recept på misosoppa – näringsrikt och gott

by Mikaela Bjerring on 14 juni, 2014 · 2 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hälsa, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Recept

Igår skrev jag ett inlägg om olika alger och dess näringsinnehåll samt vilka fördelar de kan ha för hälsan. Idag tänkte jag bjuda på ett recept för en god och enkel misosoppa.

Misosoppa är både gott, enkelt och ett bra alternativ till lunch eller mellanmål. I Japan hittar du fullt av olika sorters miso: stark, mild, söt eller salt. Misopasta och pulver till dashibuljong kan köpas i asiatiska affärer. Misosoppans ingredienser förkokas inte, vilket gör soppan mycket näringsrik.

Recept på Misosoppa

Detta behöver du till 4 portioner misosoppa

  • 1 l vatten
  • 1 påse dashipulver, (10g)
  • 4 msk Misopasta (buljong)
  • 6 st champinjoner, (tunt skivade)
  • 200 gram tofu
  • 8 stjälkar purjolök, alternativ salladslök eller vårlök

Så här gör du:

1. Koka upp vattnet. Tillsätt dashipulvret och koka upp till en buljong.

2. Rör ner misopastan och smaka av soppan. Om smaken är för svag, tillsätt mer misopasta. Tillsätt mer vatten om soppan är för salt. Låt soppan puttra ytterligare ca 5 minuter.

3. Fördela den tärnade tofun, purjolöken och den skivad svamp i koppar. Häll sedan på den heta soppan och det är klart att servera.

Färdig misosoppa från hälsokosten

Om du inte känner att du har tid eller lust att laga soppan så finns det ett gott och hälsosamt alternativ att köpa färdig. Snabb misosoppa från Renée Voltaire är både ekologiskt och kravmärkt och utan onödiga tillsatser eller smakförstärkare.

Genom att hälla en påse direkt i en kopp eller skål med hett vatten så har du fått den perfekta lunchen eller mellanmålet som värmer, mättar och stoppar sötsuget.

Ett paket kostar 53 kr och innehåller 6 portioner vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ till lunch eller mellanmål.

Här kan du köpa Renée Voltaire misosoppa

Läs inlägget: Alger i kosten

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna J juni 14, 2014 kl. 14:16

Det var ett bra och enkelt recept. Älskar misosoppa, men har aldrig lagat det själv. Men nu ska jag prova 🙂

Svara

2 Therese W juni 14, 2014 kl. 14:17

Gott! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: