Recept på vit matcha kokoslatte

by Mikaela Bjerring on 5 april, 2016 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt, Hälsokost, Kost, Laktosfritt, Recept

Matcha te räknas som världens finaste te, där vit matcha är den mest antioxidantrika. Till skillnad från vanligt te är matcha ett fint pulveriserat te där hela teblad använts vid framställningen. Så lite som en halv tesked matcha betraktas som en riktig hälsokur. För dig som inte provat matcha te så vill jag tillägga att det är ett väldigt gott te. Här följer ett recept på hur du kan avnjuta matcha te genom att göra en vit matcha kokoslatte.

Vit matcha kokoslatte

Detta behöver du:

  • 1 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk vit matcha
  • 1 kryddmått vaniljpulver
  • Kokossocker eller honung (söta efter behag)
  • Topping – kardemumma och kanel

Gör så här:

Blanda vatten, kokosmjölk, vaniljextrakt och kokossocker/honung i en kastrull. Blanda ihop ingredienserna tills dom blivit varma (det ska inte koka). Blanda ner ditt vita matcha pulver i botten av en kopp och häll sedan på den varma vätskan. Vispa med en matchavisp eller en lattevisp tills matchan har blandats väl med vätskan. Skumma gärna mjölken på toppen. Pudra över med lite kardemumma och kanel. Mer om vit matcha och dess hälsosamma egenskaper kan du läsa om här.

Återförsäljare av vit matcha hittar du här

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mina april 15, 2016 kl. 14:32

Mums! Det lät gott! Älskar både matcha och kokos! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: