Ringblomssalva – en självklarhet i husapoteket

by Mikaela Bjerring on 19 juli, 2016 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Alternativ medicin, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Örtmedicin

Ringblomssalva tillhör ett av de naturmedel som funnits med en väldigt lång tid. Det är definitivt en multifunktionell salva som hör hemma i varje husapotek.

Ringblomssalva är bra för mycket och ringblomma har en lång tradition som läkeört.

Ringblomma som läkeväxt

Ringblomma (Calendula officinalis) hör liksom t.ex. gråbo, maskros, rölleka och kamomill till de korgblommiga växterna. Under många tusen år har ringblomma använts som läkeväxt på många platser i världen. I Mexico använde aztekerna under 1300-talet ringblomman ritualt och för medicinsk syfte – allt från att framkalla kärlek, bevara ungdom, få bättre sömn och till såromslag. Även de gamla grekerna och romarna använde flitigt ringblomma som en läkeväxt för ett flertal åkommor. På 1400-talet tog munkarna med sig ringblomman till Norden där folket fick lära sig om de läkande egenskaperna.

Egenskaper av ringblomssalva

Ringblomssalva med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär så som för torr och narig hud och hud som fjällar. Den hjälper småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän som fotkräm. Kan smörjas på hudirritationer och utslag och är väldigt användbar vid brännskador, solsveda och insektsbett. Detta är definitivt en salva som är bra att alltid ha hemma i beredskap.

Återförsäljare av ringblomssalva hittar du här

 

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Eva Öst juli 27, 2016 kl. 14:02

Jag gör min egen ringblomssalva så den finns alltid i mitt hushåll. Använder den till så mycket och skulle inte vilja vara utan den!

Svara

2 Madde juli 29, 2016 kl. 11:00

Den underbara ringblomman och ringblomssalva är verkligen helt fantastisk.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: