Så blir du av med silverfisk med naturliga medel

by Mikaela Bjerring on 30 november, 2016 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt, Eteriska oljor, Hushållsprodukter, Huskurer - Husmorstips, Livsstil, Miljövänligt

Silverfisk är en insekt som allt för ofta invaderar våra hem. Även om dom inte gör någon direkt skada så är det heller inga husdjur som man vill omge sig med. Här följer några tips om hur du med naturliga medel kan bli av med silverfisk i ditt hem.

Bli av med silverfisk med naturliga medel

Det finns flera olika typer av silverfisk som kan variera något i storlek och utseende. Dom är allätare även om favoritfödan skiljer sig lite bland de olika sorterna. Generellt så gillar de stärkelserika saker så hudavlagringar, nagelrester, hår, tapetklister, papper och stärkta tyger.

Så blir du av med silverfisk med naturliga medel

Silverfisk trivs där det är varmt och fuktigt, så bra ventilation kan hjälpa då dom inte gillar en torr miljö. Även om silverfisk kan överleva länge utan mat så gör du det svårare för dom när det inte finns lika mycket att festa loss på, så håll rent. För att få dom att försvinna för gott, så måste du dock göra tillvaron riktigt outhärdlig.

Eterisk cederträolja är en dröm att ha nära tillhands när man vill bli av med oönskade insekter och silverfisk är inget undantag. Att använda eterisk cederträolja är dessutom ett giftfritt alternativ och säkert att använda. Blanda ca 10 droppar cederträolja med 1 dl vatten och spraya i trånga utrymmen och längs lister. Spraya i flera rum så att dom inte bara flyttar runt, utan flyttar ut. Badrum, kök och garderober är ställen där de tenderar att trivas extra bra. Du kan även placera ut doftblock av cederträ i rummen. Cederträ är inte bara effektivt mot silverfisk, utan mot många typer av ohyra som t.ex. mal och pälsängrar. Det gör cederträolja till det perfekta medlet för ett insektsfritt hem.

Återförsäljare av eterisk cederträolja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: