Så enkelt gör du cashewyoghurt

by Mikaela Bjerring on 9 oktober, 2016 · 4 comments

in Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk kost

Att göra sin egen vegetabiliska yoghurt är hur lätt som helst och fantastiskt gott. Dessutom mår magen bra av mjölksyrad kost och de goda bakterierna som man då får i sig. Här följer ett recept på krämig cashewyoghurt.

Cashewyoghurt recept
Cashewyoghurt är ett laktosfritt och fantastiskt gott alternativ till vanlig yoghurt. Självklart kan man även göra yoghurt på annan vegetabilisk mjölk, men denna är absolut en av mina favoriter. Cashewyoghurt är näringsrik, mättande och så god att du kommer vilja göra den om och om igen.

Detta behöver du:

Gör så här:

Börja med att blötlägga cashewnötterna i 2-4 timmar. Detta gör du genom att skölja av nötterna ett par gånger, lägg dom i en skål och häll på vatten så att nötterna blir helt täckta. Tillsätt en nypa havssalt och täck över dom med en kökshandduk. Låt sedan nötterna stå i rumstemperatur i 2-4 timmar.

Ta dom blötlagda nötterna och skölj av dom. Mixa cashewnötterna med rumstempererat vattnet tills du fått en helt slät konsistens. Det brukar ta 2-5 minuter beroende på hur stark din mixer är. Tillsätt sedan probiotikan genom att öppna kapslarna och strö i pulvret. Mixa igen. Häll över cashewyoghurten i en skål och täck över med t.ex. en handduk eller ett lock. Se till att det finns en liten glipa så att luft kommer in. Låt skålen sedan stå framme i rumstemperatur i 24-48 timmar. Smaka på yoghurten emellanåt för att se om den är klar. Den ska smaka syrligt som yoghurt gör. Tillsätt vaniljpulvret och eventuellt annan smaksättning som t.ex. bär. Förvara i kylskåp och konsumera inom 3 dagar.

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Frida oktober 24, 2016 kl. 10:30

Men gud vad gott det ser ut och låter! Ska absolut prova att göra det. Tack för tipset och receptet.

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 24, 2016 kl. 11:24

Varsågod Frida! Så gott och lätt att göra. 🙂

Svara

3 Emma oktober 24, 2016 kl. 10:32

Måste testas! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 24, 2016 kl. 11:19

Det blir verkligen gott Emma!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: