Så enkelt gör du egen cashewmjölk

by Mikaela Bjerring on 27 september, 2016 · 0 comments

in Blogg, Glutenfri kost, Kost, Laktosfri kost, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Rawfood - Råkost, Recept, Smoothies - Drycker, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Att göra egen cashewmjölk är väldigt lätt och perfekt som ersättning för annan mjölk. Den nötiga smaken och krämiga konsistensen bjuder dessutom på en lyxig smakupplevelse.

Recept cashewmjolk

Cashewnötternas näringsinnehåll

Cashewnötter är inte bara fantastiskt goda, dom är dessutom väldigt näringsrika som alla andra nötter. Bland annat innehåller cashewnötter betydande mängder fosfor, E-vitamin, magnesium, kalcium, järn, zink, kalium, aminosyror och fleromättade fettsyror. Innan man gör mjölk på nötter och fröer så ska man helst blötlägga dom innan. Detta gör man för att bryta ner fytinsyran. De blir då mer lättsmälta för mage och tarm, vilket gör att kroppen lättare kan ta upp näringen.

Att blötlägga cashewnötter

Börja med att skölja av cashewnötterna ett par gånger. Lägg dom sedan i en skål och häll på med vatten så att nötterna täcks. Tillsätt en nypa havssalt och täck skålen med en handduk och låt den stå i rumstemperatur i 2-4 timmar. När dom fått stå sin tid i blöt, så sköljer du av dom igen. Nötterna är nu redo för att göras till mjölk.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Mixa cashewnötterna med vattnet. Fortsätt att mixa till nötterna har finfördelats och det inte finns några bitar kvar. Det tar några minuter. Ju bättre mixer ju snabbare går det. Tillsätt vaniljpulver och en nypa havssalt och mixa lite till. Smaka av och tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare konsistens. När mjölken är helt slät och krämig är den klar att serveras. För det mesta brukar man sila nöt- och frömjölk, men det behöver man inte göra med cashewmjölk om man inte vill förstås. Själv tycker jag att det blir mycket krämigare och godare om man inte gör det. Mjölken håller sig i kylskåp i ca 3 dagar.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: