Så får du bra färg med ekologisk brun utan sol

by Mikaela Bjerring on 20 juni, 2016 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Hudvård, Kropp - Hälsa, Kroppsvård - Hygien, Skönhet

Ekologisk brun utan sol är perfekt för dig som inte vill utsätta din hud för mycket sol, men ändå vill ha en snygg solbrun hud. Här följer exempel på några bra brun utan sol produkter som ger en härlig gyllene färg.

Ekologisk brun utan sol

Så fungerar brun utan sol

Det är ämnet DHA (Dihydroxyacetone) i brun utan sol (BUS) som gör att din hud blir brun. DHA anses inte vara miljöbelastande eller skadligt för huden. Det går in i hudens översta lager (hornlagret) som i princip består av döda hudceller. Där reagerar ämnet med aminosyror som finns i huden, vilket gör den brun. Eftersom DHA inte reagerar med aminosyror hos levande husceller så anses det vara helt säkert att använda.

Att förbereda huden innan brun utan sol

Innan du applicerar brun utan sol så bör du exfoliera grundligt för att få bästa resultat och hållbarhet. Efter att din hud är härligt len så smörj in dig med en bodylotion. Se till att din bodylotion gått in i huden ordentligt innan du använder din brun utan sol. Applicera i uppåtgående strykningar. Se även till att du tonat ut krämen ordentligt vid hårfäste, handleder och anklar, annars finns det risk att du får missprydande ränder. Glöm inte att tvätta händerna när du är färdig.

Färgen håller allt från några dagar upp till en vecka, vilket beror lite på hur mycket du badar och smörjer in dig. För ett långvarigt resultat så bör du fortsätta använda brun utan sol när du märker att färgen börjar avta. Glöm inte att exfoliera noggrant innan varje applicering. Här följer några exempel på bra brun utan sol produkter som självklart är ekologiska.

Eco cosmetics – ekologisk brun utan sol

Eco cosmetics brun utan sol är en mycket prisvärd ekologisk brun utan sol produkt och dessutom en av mina favoriter. Den ger en snygg färg och det är lätt att få ett jämnt och bra resultat. Kan användas både på ansikte och kropp. Priset ligger på 89 kr (75 ml) och finns att köpa här.

Dr Organic – ekologisk brun utan sol

Dr Organic brun utan sol är en annan favorit och finns i tre nyanser: ljus, medium och mörk, beroende på om hur djup färg du vill ha. Själv har jag ljus hud, men som lätt får färg i solen. Jag använder nyansen mörk och får då en rätt så djup gyllene solbrun färg. Ljus eller medium skulle jag rekommendera om du vill ha en mer diskret brun ton. Färgen håller mycket bra och ser mycket naturlig ut. Kan användas både på ansikte och kropp. Priset ligger på 225 kr (150 ml), så även väldigt prisvärd. Finns att köpa här.

Ekologiskt solskydd och fler alternativ av ekologisk brun utan som hittar du här

 

Spara

Spara

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: