Så får du dina fötter babymjuka

by Mikaela Bjerring on 20 april, 2016 · 2 comments

in Blogg, Fotvård, Hälsa, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Våra fötter utsätts varje dag för hård belastning. Samtidigt finns det ingen kroppsdel som vi försummar lika mycket som just våra fötter. Svullnad och värk, förhårdnader och fotsprickor kan vara en plågsam historia. Genom att använda rätt fotvårdsprodukter och ta sig lite tid att ta hand om sina fötterna kan man göra stor skillnad. Här följer några riktigt effektiva tips.

Fotbad för mjuka fötter
Att regelbundet ta ett fotbad och tillsätta effektiva produkter som får fötterna att må bra kan göra en enorm skillnad för välmåendet. Epsomsalt, kokosolja och några droppar tea tree olja kanske inte låter så magiskt, men den tanken tycker jag att du ska slå bort tills du faktiskt provat. När fötterna fått ligga i blöt en stund så fila dom omsorgsfullt. Torka sedan av fötterna och smörj in dom med Jon Won hudolja. Det är är en olja som gör gör fötterna underbart mjuka.

Naturliga fotvårdsprodukter

Epsomsalt

Magnesiumrikt epsomsalt i ett fotbad kan det göra underverk för trötta och stressade fötter. Magnesium bidrar till avslappning, minskar svullnad och inflammation och ger bättre blodcirkulation. Dessutom bidrar epsomsalt till att mjuka upp huden och ta bort döda hudceller. Återförsäljare av epsomsalt hittar du här.

Kokosolja

Den älskade kokosoljan är underbar i all typ av kroppsvård och inget undantag vid fotvård. Ett par matskedar kokosolja i fotbadet mjukar upp, vårdar och ger fukt till fötterna. Återförsäljare av kokosolja hittar du här.

Tea tree olja

Tea tree olja är en fantastisk eterisk olja med många användningsområden. När det kommer till fotvård så skulle jag sätta denna oljan högt upp på listan som ”a must have”. Tea tree olja kan vara till stor hjälp för torra fötter och fotsprickor och hjälper till att läka fötterna. Tea tree bidrar även till bra cirkulation.

Vidare är eterisk tea tree olja bakteriedödande och tar effektivt bort lukten av fotsvett. Du kan göra din egen fotdeodorant och skospray genom att blanda 2 dl vatten med 20 droppar eterisk tea tree olja i en sprayflaska. Använd sedan vid behov.

Eftersom tea tree har svampdödande egenskaper så är det mycket effektivt vid fotsvamp och nagelsvamp eller i förebyggande syfte. Brukar du duscha på gymmet eller i andra allmänna dusch utrymmen så vet du säkert hur lätt det är att drabbas av fotsvamp och även vårtor. För att undvika detta så kan du ha som vana att alltid spraya dina fötter och skor. Återförsäljare av Tea tree olja hittar du här.

Att fila fötterna

Att regelbundet fila fötterna motverkar att förhårdnader och att liktorn bildas. Du kan använda en vanlig fotfil, men en typ som jag tycker är snäppet effektivare är fotfil i härdat glas. Dessutom har den en väldigt lång livslängd. Fotfil i härdat glas hittar du här.

Smörj in fötterna

Att smörja in fötterna varje dag gör stor skillnad. Det finns en hel del bra produkter att välja mellan för detta ändamål. Men en produkt som får dina fötter babymjuka är Jon Won klassiska hudolja. Den har en effektiv mjukgörande och läkande effekt och går dessutom in i huden väldigt snabbt. Suverän för alla, oumbärlig vid förhårdnader och hudsprickor.  Återförsäljare av Jon Won hudolja hittar du här.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 kerstin april 21, 2016 kl. 20:07

Epsomsalt använder jag ofta. Finns inget mer avslappnande. Även tea tree olja är en stor favorit och finns alltid hemma. 🙂

Svara

2 Karin H april 21, 2016 kl. 20:09

Nyfiken på Jon Won oljan. Har hört om den innan och att den ska vara bra.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: