Så gör du ditt eget pistagesmör

by Mikaela Bjerring on 14 januari, 2015 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Hälsokost – Kosttillskott, Kost, Livsmedel, Mjölk- och laktosfritt, Rawfood - Råkost, Recept

Pistagesmör är liksom andra nötsmör så som mandelsmör, kokossmör och cashewsmör både nyttigt och fantastiskt gott. Här följer ett recept på hur du kan göra ditt eget pistagesmör att ha i smoothies, äta som det är, bre på kex eller fröknäcke eller på något annat sätt tillsätta i din kost.

Recept på pistagesmör av naturella pistagenötter

Detta behöver du till ditt Pistagesmör

Du kan antingen göra pistagesmöret RAW eller på rostade nötter. Om du väljer RAW så blötlägger du dem med fördel först i 4-5 timmar. Vill du hellre göra cashewsmör på rostade nötter så lägger du dem på en plåt i ugnen som är förvärmd till 225 grader i ca 5 minuter tills de blivit lätt rostade. Låt dem sen svalna innan du gör ditt smör.

Lägg pistagenötterna i en matberedare. Mixa och tillsätt sedan kokosoljan lite i taget tills du fått en krämig massa. Du väljer själv hur mycket kokosolja som du vill ha i. Ju mer olja ju mjukare och krämigare blir pistagesmöret. Tillsätt en nypa salt och smaka av. Det går även bra att använda annan vegetabilisk olja, men själv föredrar jag kokosolja för dess smak och nyttiga fettsyror. Förvara ditt pistagesmör i en lufttät burk i kylen så håller det sig i flera veckor.

Ingredienserna jag använt finns att köpa här

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Annelie W januari 25, 2015 kl. 10:37

Pistagesmör låter ju verkligen fantastiskt gott!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: