Så håller du frukt och grönsaker färska längre

by Mikaela Bjerring on 24 juli, 2016 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter

Upplever du att frukten och grönsakerna du köper hem blir övermogna och dåliga allt för snabbt? Här följer ett smart tips om hur du får frukt och grönt att hålla sig färskt tre gånger längre.

The freshkeeper - hålla frukt och grönsaker färska längre

Alla frukter och grönsaker avger etylengas, det är det ämnet som gör att grönsaker och frukt mognar. Ju mer etylengas ett livsmedel avger ju snabbare påskyndas mognadsprocessen. Detta påverkar inte bara den frukt eller grönsak som producerar gasen, utan även alla andra grönsaker och frukter som ligger i samma skål eller kylskåp.

Ekologiska grönsaker och frukter har generellt något kortare hållbarhet än de konventionellt odlade. Detta beror dels på att de inte är besprutade, vaxade eller på något annat sätt behandlade (vilket självklart bara är positivt). Dessutom skördas de oftast i ett mer moget skede än konventionella, vilket gör att livstiden förkortas ytterligare.

För att förhindra att frukt och grönt ska bli övermoget och dåligt för snabbt är The freshkeeper helt suveränt. Det är en dosa som innehåller en påse med 100% kolgranulat av bambu. Dosan är tillverkad av PE plast vilken anses ofarlig och miljövänlig. Kolgranulatet absorberar etylengas, vilket gör att mogningsprocessen blir ca tre gånger långsammare. Matsvinnet blir mindre vilket är bra både för miljön och plånboken. Kolgranulatet har även förmågan att neutralisera dålig lukt, vilket ger ett fräschare kylskåp.

Denna metod är miljövänlig och används i stor utsträckning vid kommersiella transporter av frukt och grönsaker. Jag upplever själv en enorm skillnad på hållbarheten av maten och tycker den är värd varenda krona.

The freshkeeper kostar 49 kr och finns att köpa här

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Lisa N juli 29, 2016 kl. 10:43

Vilket bra tips! Händer ofta att jag får slänga grönsaker och frukt som jag precis köpt då dom blir dåliga så snabbt. Tycker jag oftast planerar inköpen bra, men känner att dom blir dåliga snabbare än vad dom borde.

Svara

2 Cathrine juli 31, 2016 kl. 12:38

Fantastiskt bra! 😀

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: