Så håller du hemmet spindelfritt!

by Mikaela Bjerring on 18 maj, 2015 · 6 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hushållsprodukter, Huskurer - Husmorstips

Spindlar har en viktig funktion i näringskedjan, men som husdjur är de oftast inte så önskvärda. Här följer därför några tips om hur du kan hålla spindlarna borta från ditt hem och din uteplats i sommar!

Håll hemmet spindelfritt - bli av med spindlar hemma

Det är allmänt känt att spindlar hatar dofter som citrus och pepparmynta. Så genom att använda sig av eteriska oljor av citron eller pepparmynta så kan du lätt hålla spindlarna på säkert avstånd. En bonus är att ditt hem kommer att lukta friskt och gott!

Blanda 1 dl vatten med ca 15 droppar eterisk citronolja eller pepparmyntsolja – välj doft efter din personliga preferens eller variera mellan de båda. Blöt en trasa med blandningen och torka av fönsterlister, dörrlister, fönsterbrädor, köksbänk, bokhyllor etc. Du kan även komplettera med att använda de eteriska oljorna i en aromalampa som effektivt sprider doften i hela hemmet och får dom mångbenta krypen att fly. På balkongen eller uteplatsen kan det vara enklare att använda sig av en sprayflaska. Spraya möbler, väggar och gavlar där spindlar gillar att hålla till. Enkelt, billigt och framförallt effektivt.

Här hittar du: aromalampa, eterisk citronolja och eterisk pepparmyntsolja

 

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Anna J maj 19, 2015 kl. 10:17

Tack för tipset! Det ska jag prova 🙂

Svara

2 Laila Hayek maj 19, 2015 kl. 10:19

Spindlarna verkar älska mitt hus och det är inte mina favorit djur 🙁 Jag ska absolut prova citronoljan!

Svara

3 Malin maj 19, 2015 kl. 10:36

Jag vill gärna att spindlarna håller utanför mitt hem! Så ska absolut prova!

Svara

4 Anna maj 19, 2015 kl. 21:50

om ni har ngt tips på hur man håller huggormar borta från tomten på ngn naturlig väg som inte skadar dem så vore jag tacksam!

Svara

5 cecilia laag april 11, 2016 kl. 17:13

Hej. hur stor del olja respektive vatten ska man använda när man sprayar och torkar. tacksam för svar då jag hatar spindlar och nu har beställt oljorna.

Svara

6 Mikaela Bjerring april 11, 2016 kl. 19:41

Blanda ca a 15 droppar eterisk olja till 1 dl vatten.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: