Så här får du din kropp mer basisk

by Mikaela Bjerring on 20 oktober, 2011 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost, Sjukdomar - Symtom

Som jag tog upp i förgående inlägg, är en av de viktigaste förutsättningarna för god hälsa och för att kroppen ska fungera optimalt att man har koll på kroppens pH-värde dvs. syra-basbalansen.

När man väl testat sitt pH-värde och det visats sig att det är för surt, finns det en del förändringar man kan och bör göra. Dels bör man tänka på att äta mer kost som är basisk.

Så här får du din kropp mer basisk

Så här får du din kropp mer basisk

Exempel på basiska födoämnen är: De flesta grönsaker, rotfrukter, potatis, Frukt, bär, citron, svamp, bönor, komjölk, mesost m.fl. Biologiskt odlade grönsaker anses överlag bli mer basiska, beroende på jordmån, näringsämnen m.m. En hel del örter är basiska och kan tas som tillskott eller som teér. Många örter är även bra på att binda tungmetaller som kan finnas lagrade i kroppen. Exempel på bra örter är: brännässla, åkerfräken, nyponpulver, luzern, johannesört, anis.

Tillskott av kalcium och magnesium är bra då dessa är basiska. För att balansera den normalt för stora syrabalansen kan man därför med fördel ta tillskott av kalcium- och magnesiumpulver (ca 1 tsk per dag). Algen Chlorella har många bra egenskaper och motverkar bl.a. försurning och hjälper till att rensa kroppen på tungmetaller.

Holistic BasBalans är ett kosttillskott som jag starkt kan rekommendera. Basbalans innehåller speciella mineralföreningar för att balansera kroppens pH-värde.

Här hittar du Basbalans och andra kosttillskott

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Mia oktober 23, 2011 kl. 14:38

Jag har på sista tiden läst mycket om basisk föda och att man bör äta så lite syra-bildnade kost som möjligt. Jag håller på att ändra min kost för att göra den mer basisk och känna skillnaden.

Svara

2 Marcus Stålander oktober 24, 2017 kl. 14:03

Potatis är basiskt men omvandlas i kroppen till kolhydrater som i sin tur blir syrt kanske får tänka som LCHF

Svara

3 Caroline Bengtsson oktober 23, 2011 kl. 14:38

Bra inlägg 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: