Så kan du använda ris i din hudvård

by Mikaela Bjerring on 27 februari, 2015 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg

Ris har många fördelar för huden och i många Asiatiska länder används ris som daglig komponent i hudvårdsrutinen. Ris anses enligt kinesisk tradition bidra till att minska porer, strama upp huden och sägs även ha en blekande effekt på ärr och hudpigmentering vid långtidsanvändning.

Ris i hudvårdsprodukter

Gör det eget ris-ansiktsvatten

Detta behöver du:

Lägg riset i en skål och häll vattnet över riset. Rör om och låt stå i ca 10 minuter. Sila av risvattnet och häll det på en flaska och tillsätt den eteriska citronoljan. Förvara ditt ansiktsvatten i kylskåpet. Observera att citronolja inte ska användas på huden när man ska befinna sig i solen. Använd då enbart ansiktsvattnet på kvällen eller gör ansiktsvattnet utan eterisk citronolja.

Ansiktsmask med rismjöl och honung

Detta behöver du:

Blanda ihop alla ingredienser och applicera på ett väl rengjort ansikte. Låt sitta i ca 20 minuter. Massera sedan in masken i huden med cirkelrörelser och skölj av med ljummet vatten. Avsluta med ansiktsvatten och en återfuktande ansiktskräm eller ansiktsolja.

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Susanne mars 8, 2015 kl. 16:23

Jag har hört om att risvatten ska vara bra för huden innan, men ännu inte provat. Jag har lite hyperpigmentering i ansiktet från den tiden då jag åt p-piller och det ska ju hjälpa att bleka ner det med tiden, så det kan ju vara värt att prova.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: