Så kan man förbättra hudens utseende med en skinroller

by Mikaela Bjerring on 16 maj, 2014 · 3 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård

Att använda en skinroller har blivit ett alltmer populärt behandlingssätt för att förbättra hudens utseende så väl på ansiktet så som andra delar av kroppen. Självklar var jag tvungen att prova.

Med hjälp av skinrollerns små mikronålar så är det meningen att hudens kollagenproduktion och återskapandet av nya hudceller ska stimuleras. Redan efter ett par behandlingar ska man se att hud återfått sin spänst och lyster och efter vidare behandlingar ska minskning av rynkor, hyperpigmentering, ojämnheter, bristningar och ärr vara påtagligt.

Hur fungerar en skinroller?

Skinrollern har 540 mikronålar som man rullar över huden som ska behandlas, vilket då skapar tusentals små mikrohål. Dessa hål bryter upp de gamla kollagentrådarna och stimulerar produktionen av elastinfibrer, från de nedersta hudlagren upp till hudens yta detta stimulera tillväxten av bindväv och nya hudceller, vilket ökar blodflödet och att huden producerar nytt kollagen. Resultatet blir mjukare, tjockare, fastare och jämnare hud.

Skinroller även kallad dermaroller och hudroller

Hur använder man sin skinroller?

1. Se till att huden på det området du ska behandla är noga rengjort. Det är viktigt att hela tiden hålla din skinroller ren. Du kan före och efter användning rengöra den genom att låta den stå i alsolsprit eller liknande som dödar bakterier.

2. Du kan använda rollern på torr hud, eller med en lotion om du tycker det känns bättre.

3. Dela upp området som du ska behandla i mindre områden tex: pannan, hakan, näsan, kinderna osv.

4. Rulla fram och tillbaka med raka drag och ett lagom tryck. Huden ska bli röd och små punktblödningar kan förekomma. Rulla ca 10 gånger åt samma håll för att sedan byta riktning. Du ska rulla i minst fyra riktningar: vertikalt, horisontellt och diagonalt åt båda hållen. (se bild nedan)

5. Efter behandling rekommenderas att du använder någon typ av ansiktskräm gärna en c-vitaminrik sådan. Detta då du nu skapat tusentals mikrohål och att huden nu mycket bättre kan absorbera alla de ämnen som finns i olika serum och vitaminkrämer. Med skinrollern är det rekommenderat att man använder den med 7-10 dagars mellanrum i minst 12 veckor.
Hur man använder sin skinroller

Hur lång tid dröjer det tills man ser resultat?

Vissa tycker att de ser resultat efter enbart ett par gånger när det gäller lyster i huden och förbättring av fina linjer. För att se mer drastiska resultat på celluliter, ärr, hudpigmentering och rynkor så sägs det att man ser mer påtagliga resultat efter ca 12 gånger, då huden behöver tid på sig att återuppbyggas.

Egen erfarenhet

Själv har jag enbart hunnit prova skinrollern en gång, så det är för tidigt för att se några drastiska resultat. Däremot kändes huden mjuk och återupplivad efter det att rodnaden lagt sig. Det är inte den mest behagliga behandlingen och lite ont kan det göra, men som man säger ”ska man va fin får man lida pin”!

Jag kommer att fortsätta att använda skinrollern en gång i veckan och uppdatera här på bloggen om hur jag upplever resultaten efter 4 respektive 12 användningstillfällen.

Återförsäljare till skinroller hittar du här

Läs mer om hur det fungerar med en skinroller

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARskinroller.se

Artikel från aftonbladet – Nålning, läskigt men effektivt: http://www.aftonbladet.se/theyouway/skonhet/article12049930.ab

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Rebecca maj 21, 2014 kl. 14:28

Jag har lyckats få bort mina acneärr som jag hade till nästan obefintligt! Super bra, men det tog mig nästan 8 månader och efter ca 5 gånger började jag se förbättring.

Svara

2 Pernilla november 10, 2014 kl. 13:12

Hej jag köpte en skinroller och jag är supernöjd, tack för tipset

Svara

3 Caroline januari 6, 2016 kl. 20:23

Köpte en skinroller och den fungerar verkligen jättebra! Kan starkt rekommendera den till dig som vill ta bort dina hudproblem.

Jag fick bort mina bristningar med den efter ca 8 behandlingar (5 veckor)

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: