Skulle du äta dina kroppsvårdsprodukter?

by Mikaela Bjerring on 30 januari, 2011 · 2 comments

in Blogg, Kroppsvård

Skulle du äta dina kroppsvårdsprodukter? Om svaret är ”NEJ” så är det kanske dags att tänka om och byta ut dina produkter mot naturliga alternativ.

Lika viktigt som det är att välja att äta ren och hälsosam mat, lika viktigt är det att inte utsätta kroppen för kroppsvårdsprodukter som innehåller kemikalier, tungmetaller och onaturliga tillsatser. Huden absorberar det vi smörjer in den med. Detta gäller hudkrämer, deodoranter, duschtvål och schampon/balsam och alla andra hygienprodukter. Dessa ämnen kommer in i kroppen (förmodligen ända in på cellnivå). Många av de onaturliga tillsatta ämnena vi hitta i våra kroppsprodukter innehåller allergiframkallande, hormonstörande eller kanske t.o.m cancerogena ämnen!

Välj så naturliga och rena produkter som möjligt fria från kemikalier, tillsatser och hälsofarliga ämnen!

Här hittar du Naturliga kroppsvårdsprodukter

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Energibruden.se januari 30, 2011 kl. 13:48

Håller helt med dig. Jag skulle absolut äta min handkräm (kokosolja och MSM) men jag känner mig lite osäker ang schampot och hårinpackningen. Är medveten om att vi tar upp mycket genom huden och undviker så mycket konstiga ämnen som möjligt. Hårfärgning är riktigt läskigt men ibland kompromissar jag och gör slingor. Det är alltid en avvägning – vad är jag villig att ”betala”. Det är svårt att undvika avgaser om man bor i en storstad och tyvärr utsätts vi ibland för passiv rökning. Jag försöker därför balansera detta genom att äta bra, detoxa, tänka positiva tankar, träna mm.

Svara

2 Mikaela januari 31, 2011 kl. 11:25

Visst, det kan vara svårt att byta ut alla produkter till helt naturlig, men man kan göra det i mån att det går. Det är ju samma sak med mat, det kan vara svårt och kostsamt att enbart äta ekologiskt, men man kan försöka prioritera vissa produkter och matvaror.
Det kan ju vara bra att börja med att byta ut de mest vardagliga produkterna, och suggestivt byta ut fler produkter till bättre val.
Deodorant som t.ex, vanligtvis innehåller aluminium, kemikalier och andra toxiner som man rullar på i armhålan och toxinerna går då direkt in till lymfkörtlarna.
Som du sa det är omöjligt att undvika allt som inte är bra för en, då får man totalt avskärma sig från denna värld, men små förändringar kan oftast göra stor skillnad.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: