Acai

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka för att gå direkt till produkter

Egenskaper av bäret Acai

Acai som tillskott har de senaste åren blivit mycket populärt på grund av dess rika näringsinnehåll. Acai innehåller en lång rad näringsämne och där ibland höga halter av antocyanin och antioxidanter vilket bidrar till att skydda kroppens celler. Acai finns att köpa hela, men även som förädlad till tabletter, juice och pulver. Acai växer i Brasiliens regnskogar. Bären ser ut som små runda druvor, lila eller gröna till färgen beroende på vilken sort. Smaken på bäret kan liknas av en blandning av choklad och bär.

Acai - superbäret

Acai - superbäret

Vad innehåller Acai?

Acaibär innehåller en lång rad näringsämne, bland annat B- och C-vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter, nyttiga omega-fettsyror och aminosyror. Halten av kalium, kalcium, järn, magnesium, koppar, fosfor, kalium och zink är ovanligt hög jämfört andra bär och frukter. Acaibärets antioxidanter bidrar till att skydda kroppens celler. Aminosyror är viktiga för att kroppen ska kunna bilda muskler (via protein) och omega-9 fettsyra stödjer kroppens anti-inflammatoriska egenskaper.

Studier på Acai

Det finns många studier (1,2,3,4) gjorda på acaibär som i tester har påvisat klart märkbara resultat i att bidra till hälsan på många nivåer. Acaibäret kan totalt sett sägas vara ett riktigt superbär då många som använt sig av olika acai-produkter kan bekräfta dess nyttiga egenskaper. Dr Nicholas Perricone, bästsäljande författare och anti-aging expert kallar detta bär den ”Number one anti-aging super food.” Acai har även fått utnämningar som ”Superfood of the year” och the no:1 superproduct  Även Oprah Winfrey hade ett program om Acai  där det togs upp studier och forskning (1) om detta superbär. Acai har om och om igen fått bekräftat sina enastående egenskaper.

Egenskaper av Acai

Tack vare sitt rika näringsinnehåll är acai det ultimata energibäret och fungerar som basföda i många fattiga länder. I Brasilien har acai traditionellt använts i flera hundra år i matlagning, som smaksättare och för att främja hälsan.

Här är ett litet urval av vad kombinationen av näringsämnena i Acai bidrar till enligt ett flertal studier (2), (3), (4):

 • Bidrar till viktkontroll.
 • Stödjer fettförbränningen.
 • Stödjer matsmältningen och ämnesomsättningen.
 • Stödjer den mentala hälsan.
 • Har betydelse för  prestationsförmågan.
 • Bidrar med kraftfulla antioxidanter.
 • Stödjer normal funktion av immunsystemet.
 • Bidrar med fibrer.
 • Stödjer normala kolesterolvärden.
 • Stödjer hjärt- och kärlhälsan.
 • Stödjer ledhälsan.
 • Bidrar till normala blodsockernivåer.

Ovansående uppgifter är hämtade ur forskningsrapporter (2), (3), (4)

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 
 
KÄLLOR & REFERENSER(1) www.oprah.com/health/Acai-Dr-Perricones-No-1-Superfood/

(2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17061840

(3) acai och cancer: www.naturalnews.com/025403_acai_cancer_berries.html

(4) Studier och fakta: www.acaiberrystudies.com/ Bildkälla: wikimedia commons/acai

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa