Goji

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka här för att gå direkt till produkter

Gojibär och dess egenskaper

Gojibäret är extremt näringsrikt och innehåller betydande mängder antioxidanter som tex vitamin C vilket bidrar till att skydda kroppens celler. Goji innehåller mer Vitamin C än apelsiner per viktenhet och mer betakaroten än morötter.

Torkade gojibär

Torkade gojibär

Gojibäret är även mycket rikt på polysackarider, varav några av dem är helt unika för bäret. Dessa Lycium Barbarum Polysackarider (LBP) trodde man förr bara var kolhydrater precis som stärkelse och socker, men det har visat sig att en betydande roll för vår hälsa och förmåga att oskadliggöra fria radikaler (1).

Det lilla röda bäret är också fullpackat med andra näringsämnen; Protein, Omega 6, 18 aminosyror, Vitamin A, B1, B2, B6, C, E och 21 olika mineraler däribland mangan, zink, järn, koppar, nickel, krom, magnesium, kalcium, natrium, kalium, kobolt, selen, kadmium, fosfor och germanium.

Speciellt intressant är de höga halterna av xantofyllen zeaxantin i gojibäret som har en viktig funktion för att skydda ögats celler (2).

Gojibär har en god bärsmak och passar perfekt att strö på filen, blanda i smoothies eller äta som de är.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 
 
KÄLLOR & REFERENSER


(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19185773

(2) http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_123716.pdf

Bildkälla: Fotograf: Pvt Pauline – Wikimedia commons, Public domains: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Goji_bessen.JPG

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa