Granatäpple

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka här för att gå direkt till produkter

Granatäpple (Pomegranate) och dess egenskaper

Granatäpple har länge använts av människan. Frukten omnämns i bibeln och ansågs läkande av romarna. Fortfarande används frukten som läkeväxt i flera kulturer för att stödja mun- och tarmhälsan m.m.

Granatäpple

Granatäpple

Under 1990-talet tog forskningen kring granatäpplet fart och man upptäckte flera intressanta hälsoeffekter hos färskpressad granatäppeljuice. Frukten har kommit att prisas i media som en mycket hälsofrämjande frukt.

Innehåll av Granatäpple (Pomegranate)
Granatäpple är ovanligt rikt på olika former av skyddsämnen, antioxidanter. Till exempel innehåller det flera så kallade tanniner och flavonoider, samt växtöstrogener – bland annat genistein som också finns i soja. Störst intresse tilldrar sig en tannin som heter punicalagin. 
Några av ämnena som finns i granatäpplet är så vitt man vet unika. En förklaring kan vara att granatäpplet utgör en egen botanisk familj och inte har några nära släktingar. 
Rikedomen på antioxidanter gör att granatäpplet ofta hamnar i topp i analyser av antioxidanter i olika frukter och grönsaker.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERSuperfruits, Författare: Gross, Paul, Förlag: Mcgraw-Hill, ISBN: 0071633871

Superfruit, Författare: Surhone, Lambert M. Marseken, Susan F. Timpledon, Miriam T. Förlag: Vdm Verlag Dr Mller Ag & Co Kg, ISBN: 6130947305

Bildkälla: Fotograf: Ray Yadav Biajpur – Wikimedia commons, Public domains: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pomegranate,Bijapur.JPG


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa