Mangostan

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Mangostan och dess egenskaper

Mangostan anses vara en av de allra finaste och näringsrika exotiska frukter. Drottning Victoria av England sägs ha blivit så förtjust i Mangostan att hon utnämnde den till sin favoritfrukt. Därav kallas den även för ”Frukternas Drottning”.

Mangostan

Mangostan

Smaken är som en blandning av jordgubbar, vindruvor, aprikos, apelsin, ananas och persika. Mangostan är en genuin regnskogsplanta som är svår att odla i plantager. Efter det att man har planterat trädet så tar det 10 – 15 år innan man kan skörda de första frukterna.

Mangostan är en dyr frukt även i Sydost-asien där den härstammar ifrån. Den söta frukten äts ofta färsk och används till desserter och kötträtter. Frukten och dess tjocka skal har traditionellt används i Asiatiska länder sedan århundraden tillbaka som naturläkemedel vid bl.a. malaria, dysenteri, diarré, eksem, psoriasis, feber, ledsmärtor, allmänt stärkande m.m.

Mangostan finns att köpa som kosttillskott rent eller i kombinerat med andra superfrukter och bär.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERSuperfruits, Författare: Gross, Paul, Förlag: Mcgraw-Hill, ISBN: 0071633871

Bildkälla: Fotograf: Clay Heaton – Wikimedia, Public domains: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Owoce_Mangostan_właściwy.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa