Tips för hur du blir av med halsbränna och reflux

by Mikaela Bjerring on 8 april, 2012 · 2 comments

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Halsbränna och reflux är relativt vanligt och orsakas av att magsyra tränger upp i matstrupen. Detta ger en brännande smärta eller en krampaktig känsla bakom bröstbenet. Att ofta känna av halsbränna och reflux kan vara väldigt obehagligt och besvärande, och även direkt skadligt för matstrupen.

Orsaker till halsbränna 
och reflux
Magfunktionen påverkas av livsstilen och vanor, och man känner till flera faktorer som gör att man blir mottaglig för halsbränna. Besvären kan bero på kosten, att man har svalt rikligt med luft, vissa sjukdomar och läkemedel, rökning samt på stressig livsrytm. Halsbränna är också mycket allmänt förekommande under graviditet och blir även vanligare med åldern.

Halsbränna eller reflux beror på att den saltsyra som utsöndras i magsäcken ger upphov till irritation när den stiger upp i matstrupen. Syran stiger upp i matstrupen när den stängningsmuskel som finns mellan matstrupen och magsäcken öppnas av sig själv och gör det möjligt för syran att röra sig uppåt. Normalt sett rör sig den saltsyra som magsaften innehåller ner mot tunntarmen. Att saltsyran rör sig åt fel håll kallas reflux, och därför kallas inflammation av matstrupen för refluxsjukdom. I anslutning till halsbränna kan heshet, slemhinneförändringar i munnen och skador på tandemaljen förekomma.

Halsbränna är också ofta förknippad med smärtor i övre delen av magen. Dessutom kan magsyra stiga upp i munnen eller svalget som ger sura uppstötningar, och struphuvudet kan kännas irriterat. Ibland kan halsbränna vara ett ofta återkommande och mycket långvarigt symptom. Då är det verkligen dags att titta på sina vanor och livsstil och göra vissa förändringar.

Behandla och förebygg reflux / halsbränna
Reflux och halsbränna kan kännas mycket besvärande, men kan effektivt lindras och behandlas. Som jag redan nämnt kan ofta återkommande reflux och halsbränna vara direkt skadligt och bör inte ignoreras.

Gastrosan - Vid halsbränna och reflux

Gastrosan – Vid halsbränna och reflux

Naturläkemedlet GastroSan är en hälsokostprodukt som ger en kombinerad  snabb och akut hjälp med en stabiliserande  förebyggande och skyddande effekt. Förklaringen varför gastrosan är så effektivt är den unika kombinationen av två mycket aktiva, men naturliga ämnen. Kalciumkarbonat som direkt lindrar halsbränna, illamående och sura uppstötningar och magnesiumtrisilikat som bildar en skyddande kiselgel.

GastroSan  innehåller dessutom eukalyptus och kanel, två örter kända för sina välgörande egenskaper för magens välbefinnande. Resultatet blir en tåligare mage som kommer i bättre balans. GastroSan kan intas av vuxna och barn över 12 år och är även lämpligt för gravida och ammande.

Så lider du ofta av en envis och smärtsam halsbränna är det dags att göra något åt det innan den skadliga effekten av återkommande reflux och halsbränna gör permanenta skador.

Här kan du köpa: GastroSan

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Arvid april 18, 2012 kl. 18:34

Jag får ofta halsbränna. Problemet uppstår oftast i samband med att jag äter rött kött och gräddig mat. Det är verkligen obehagligt. Tack för tipset.

Svara

2 Eva L april 18, 2012 kl. 18:35

Gastrosan är bra, Har det alltid hemma för behov!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: