Tips för ökad energi och uthållighet!

by Mikaela Bjerring on 6 februari, 2011 · 1 comment

in Blogg, Kost, Superfoods

Tips för ökad energi och uthålligheten!

Maca – också känd som Peruansk Ginseng har använts i tusentals år i den Peruanska kulturen. Dess egenskaper som anses både stimulera samt förstärka kroppens funktioner och lust. Maca är även känd för att öka energin och uthålligheten.

Macaroten växer i Anderna på 4000-4500 meters höjd (halvägs till Mount Everest) och trivs som bäst i tufft klimat och i näringsfattig jord i ett landskap som bäst kan beskrivas som ett månlandskap. Maca är en rotfrukt och  liknar en rättika eller rova till utseendet och smakar lite som pepparrot och palsternacka.

Sydamerikanska legender beskriver bland annat hur Inka-folkets krigare åt rotfrukten innan strid på grund av att den ansågs ge extra styrka, energi och öka uthålligheten. Roten anses också öka lusten då Maca sedan Inka-tiden ansetts fungera som ett afrodisiakum. Även moderna vetenskapliga undersökningar till viss del stödjer men som ännu inte har kunnat bekräftas fullt ut innan undersökningar med större urval har gjorts.

Sedan en tid tillbaka används Maca av många elitidrottare då de anser att det har en positiv effekt på uthålligheten. Detta bekräftas av en studie från 2009 som visade att en testgrupp beståendes av vältränade cyklister förbättrade sin uthållighet, energi  och styrka efter att ha intagit Maca under 14 dagar.

Superfruits Maca väljs noggrant ut, rengörs, tvättas, desinficeras och torkas innan den mals till ett pulver. Pulvret är RAW vilket innebär att produkten aldrig upphettats över 42°C.

Maca kan du läsa mer om och köpa här: Maca – Hälsokost – kosttillskott

Gå till shop för alla hälsokost-kosttillskott: Hälsokost – kosttillskott

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Maca.gif?uselang=sv 
källa: Peter wilhelsson, lev ung längre


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kalle F februari 11, 2011 kl. 21:20

Jag brukar blanda i Maca pulver i min proteindrink. Jag tycker definitivt att jag får mer energi av det, så det rekommenderar jag verkligen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: