Traditionell användning av Neem olja

by Mikaela Bjerring on 20 februari, 2013 · 0 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård

Neem olja pressas från Neemträdet frö

Neem olja pressas från Neemträdets frön

Neem olja används enligt indisk tradition vid hudproblem, torr och ömtålig hud vid samt hårvård.

Neem oljan är en halvfet, lätt doftande olja som pressas från fröna som växer på det indiska Neem-trädet. Oljan används traditionellt inom Auyrvedisk medicin.

Neem olja har en starkt antibakteriell, antiseptisk och svampdödande effekt. I Indien är den traditionella användning av Neem oljan bland annat för att mjukgöra och fukta torr/sprucken hud, lugna rodnad och irritation som kan uppstå på huden. Andra användningsområden av oljan är vid hemorrojder, eksem, psoriasis, akne, svårläkta sår, svamp, hudskador såsom sår och skrubbsår samt generellt öka hudens kvalité. Det är även en effektiv hårolja vid mjällproblem.

 

Här hittar du återförsäljare av kallpressad Neem olja

 

KÄLLOR & REFERENSERThe Ayurveda Encyclopedia, By: Swami Sada Shiva Tirtha. Pulblisher: Ayurveda Holistic Center press, ISBN: 09658042-2-4

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: