Ugnsbakade morotschips

by Mikaela Bjerring on 5 januari, 2017 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost, Recept, Vegansk kost

Att göra ugnsbakade morotschips är både enkelt och gott. Allt du behöver är morötter, lite olja, örtsalt och eventuellt någon smaksättning. Ett hälsosammare alternativ till många andra snacks.

Morotschips recept

Ugnsbakade rotfruktschips är verkligen supergott och dessutom enkelt att göra själv. Fördelen med att göra egna chips är att du slipper onödiga tillsatser och du kan krydda dom efter eget tycke och smak. Här följer ett recept på hur du gör krispiga morotschips. Är du sugen på att även göra chips på andra rotfrukter så kan du läsa om hur du gör rödbetschips och  morotschips här.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Har du en vanlig ugn så sätter du fortfarande temperaturen på 100 grader, men du får räkna med lite längre tid för att dina chips ska bli klara.
  2. Skölj och skala morötterna och skiva dom riktigt tunt. Jag använder själv en mandolin som gör jobbet snabbt och smidigt.
  3. Lägg skivorna i en skål och tillsätt olja, salt och smaksättning.
  4. Lägg ut skivorna tätt men separerade på plåtar klädda med bakplåtspapper. Du kommer behöva 2-3 plåtar.
  5. Låt chipsen bakas i ugnen i ca 2 timmar och vänd på dom efter halva tiden. Håll koll mot slutet så dom inte bränns. Chipsen ska vara torra och krispiga när dom är klara. Har du inte en varmluftsugn så får du räkna med lite längre tid i ugnen. Du bör även cirkulera platsen på plåtarna varje halvtimme för ett jämnare resultat.

Ät chipsen som dom är, eller servera med avokadoröra, hummus eller någon annan dipp.

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: