Vad är GI och hur påverkar det hälsan?

by Mikaela Bjerring on 17 januari, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost

Att välja rätt kolhydrater påverkar kroppen och hälsan på många sätt! Kolhydrater med lågt GI ger jämnare blodsocker.

kolhydrater - Vad är GI och hur påverkar det hälsan?

Snabba kolhydrater har högt GI-värde och som relativt snabbt bryts ned vid matspjälkningen. Livsmedel med högt GI ger höga blodsockernivåer, och då måste kroppen producera mer insulin.
Måltider med högt GI kan också ge kolhydratbegär och ökning av aptit som gör att man går upp i vikt. Detta kan efter ett tag även leda till större problem med .

De långsamma kolhydraterna har lågt GI-värde och som tar längre tid för kroppen att bryta ner. Livsmedel med lågt GI ger låga blodsockernivåer och då behöver kroppen producera mindre insulin och blodsockernivån blir jämnare, vilket främjar hälsan.

När insulinnivån är hög, lagrar insulinet det extra glukoset som fett, och när insulinnivån är låg får man mindre blodsockersvängningar och man bränner mer fett .

Om man äter en frukost med lågt GI och GL tenderar man också att bli mindre hungrig under dagen och äter mindre mat vid följande måltider plus att man inte heller blir lika sötsugen.

Ett kosttillskott som motarbetar sötsuget och ger stabilare blodsocker är: Äppelcidervinäger + krom

Gå till shop för alla hälsokost-kosttillskott: Hälsokost – kosttillskott

Läs mer: SockerberoendeViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: