Välj rent vatten!

by Mikaela Bjerring on 17 januari, 2014 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Vatten – Vattenrening

Dricksvattnet i vår kran kan innehålla många skadliga ämnen och många väljer därför att själva filtrera sitt dricksvatten för att få bättre kvalité. Listan av vattnets viktiga funktioner i kroppen kan göras oändlig och att vi fyller på vår kropp med rätt sorts vatten borde vara en prioritering – rent och friskt vatten som är fritt från föroreningar!

Kranvattnet i Sverige är tyvärr inte alltid så rent som man skulle kunna tro. Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel samt ökande miljöhot har idag stor negativ påverkan på kvalitén av det svenska kranvattnet. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vattnet är det därför upp till oss själva att skaffa vattenrenare eller vattenfilter för att se till att vårt vatten är hälsosamt.

Det finns en rad olika typer av vattenfilter på marknaden och en av de mest använda och rekommenderade är kolfilter. En populär typ är Mosek Dafi Filterpatroner som effektivt reducerar och eliminerar skadliga ämnen genom aktivt kol (från kokosnötsskal) och jonbytarmassa (av ett hartsämne). Dessa patroner passar i alla typer av Dafi vattenfilterkannor och ger ca 125-150 liter rent, gott och hälsosamt vatten.
Dafi vattenfilterkanna

Dafi vattenfilterkanna

  • Filtret ger rent, klart och gott vatten.
  • Eliminerar skadliga ämnen – tungmetaller som bly, kvicksilver och klor från dricksvattnet.
  • Tar bort rester av bekämpningsmedel och läkemedelsrester som kan förekomma i vårt dricksvatten.
  • Reducerar kalkuppbyggnad och förlänger livslängden för kaffemaskiner, vattenkokare, strykjärn, varmvattenflaskor, aromalampor och ångkokare m.m.

Här hittar du bra pris på: Dafi vattenfilterkanna

Här hittar du Mosek Dafi vattenFilterpatroner

Läs mer om andra vattenfilter produkter

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARHur rent är mitt dricksvatten: http://www.kanariefaglarna.com/files/docs/Hur%20rent%20%C3%A4r%20mitt%20dricksvatten%20slutlig.pdf

Vårt smutsiga vatten: http://www.svt.se/dokument-utifran/vart-smutsiga-vatten

Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor:133, 137, 205, 211, 212 ,ISBN: 91-534-2085-3

svd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd

Egenskaper av: Dafi vattenfilterpatroner

Mosek Dafi Filterpatroner Dafi filterkanna


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: