Växa med yoga

by Mikaela Bjerring on 17 mars, 2011 · 10 comments

in Blogg, Spiritualitet - Andlighet, Träning - Sporter, Träningsredskap

Yoga kan få dig att växa! Inte bara i själ och sinne utan även på längden!

Att regelbundet utföra yoga kan göra underverk för själen, men det kan faktiskt även få dig att växa några extra centimeter på längden. Att växa sig längre genom yoga anses möjligt om man utför rätt sorts övningar.

Växa med yoga

Växa med yoga

Genom att sträcka på ryggraden och förbättra hållningen gör detta att man blir ett par centimeter längre. När man sitter och står rakare så känner man sig även självsäkrare. En person med självförtroende kan prestera bättre både mentalt och fysiskt.

Yoga och pilates är två träningsformer som är välkända för att stärka kroppen, ge bättre balans, bättre hållning, flexibilitet och öka välbefinnandet.

Det har bland annat gjorts en amerikansk studie i Philadelphia, där 24 äldre kvinnor utövade yoga under nio veckor. I slutet av studien hade varje kvinna i genomsnitt blivit ett par centimeter längre. (1)

Relaterade inlägg:

Vad är yoga – Yoga produkter
Yoga för kropp, själ och sinne

Lära dig Yoga

 

(1) Källa för studie: Templeuniversitet, Philadelphia / grow with yoga 
Bildkälla: Public domains-commons.wikimedia.org/wiki/File:DiagrammaChakraKundalini.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 10 comments… read them below or add one }

1 Lina mars 18, 2011 kl. 19:00

Jag skulle behöva några extra cm 🙂

Svara

2 Cornellia juni 28, 2012 kl. 13:28

Yoga får mig verkligen att prestera bättre. Mitt självförtroende har ökat enormt sedan jag började med yoga och jag känner mig både fysiskt och psykiskt starkare.

Svara

3 Moa juni 28, 2012 kl. 13:30

Yoga är svårare än man tror, i alla fall än vad jag trodde innan jag provade. Håller med om att det verkligen är stärkande för både kropp och själ.

Kram

Svara

4 Fredrik K juni 28, 2012 kl. 13:34

Jag har ett hög presterande jobb och höll på att gå in i väggen för ett par år sedan. Jag fick rådet av en bekant att börja med yoga för att varva ner och hitta bättre balans. Jag blev helt fast, mår så otroligt bra och har så mycket mer energi! Gör yoga regelbundet nu, det har blivit en del av min livsstil.

Svara

5 katarina juni 28, 2012 kl. 13:37

Jag har problem med ryggen och har blivit tillsagd att jag bör träna för att bli av med mina problem. Jag ska ta mig i kragen och börja träna mer regelbundet. Borde även göra yoga övningar hemma de dagarna jag inte kan ta mig till gymmet.

Svara

6 Bo juni 28, 2012 kl. 13:40

Jag är så stel och ovig, tror aldrig jag skulle klara av och utöva yoga!

Svara

7 Jessica juni 28, 2012 kl. 13:50

Yoga är för alla, gamla som unga, tränade som otränade. Ge det en chans!

Svara

8 Bo juni 28, 2012 kl. 13:51

Jag får väl ge det en chans då 🙂

Svara

9 Jessica juni 28, 2012 kl. 13:52

Ja det tycker jag du ska! 🙂

Svara

10 Cornellia juni 28, 2012 kl. 13:48

Bo, du behöver inte vara vig för att göra yoga. Du kommer att bli mer flexibel med tiden. med yoga tränar du både styrka, balans och flexibilitet. Dessutom lär du dig att andas bättre, tänka klarare och ett inre lugn.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: