7 tecken på energikris

by Mikaela Bjerring on 3 mars, 2011 · 1 comment

in Blogg

Det finns olika tecken som kan indikera på att du befinner dig i en energikris och på väg att bli utbränd. Då är det hög tid att göra vissa förändringar så att du inte riskerar att gå in i den berömda väggen.

7 punkter som kan indikera att din stressnivå är för hög:

7 tecken på energikris

7 tecken på energikris

  • Om din hjärna säger ”gör det nu” men din kropp säger ”det får vänta till senare”  så är det ett tydligt tecken på nedgång i energin.
  • Stressbelastning påverkas sömnen. Först blir sömnen gradvis sämre och den stressade personen vaknar ofta. Att känna sig tröttare när man vaknar än när man går till sängs är ett annat tecken, liksom att önska att man kunde ta en eftermiddagslur.
  • Om hjärnan känns dimmig hela tiden, och man lätt glömmer saker.
  • Om du känner dig överkänslig för ljud, ljus och lukter.
  • Du känner dig nedstämd, lätt för att gråta och det känns som saker och ting har förlorat sin mening.
  • Stresstoleransen blir låg, minsta problem känns som att världen rasar – man känner sig totalt obalanserad i sitt känsloliv.
  • Problem med mage och tarm är vanligt då stress påverkar vår matsmältning.

Ju längre man har gått runt med negativ stress ju längre tar det att rätta till obalansen. Du behöver hitta roten till din stress och vad som orsakat den och sedan jobba på förändring. Mycket vila och lugn är viktigt nu, liksom stöd från nära och kära.

Läs mer: Energi – vitalitet

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Erika mars 7, 2011 kl. 15:48

Tillskott av D-vitamin och ginko, hjälpte mig när jag nästan gick in i väggen i höstas! Det fick mig att inse vilken stor inverkan kosten och näringen har på oss.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: