Åderbråck

by Mikaela Bjerring on 13 november, 2011 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Hudproblem, Kroppsvård, Sjukdomar - Symtom

Åderbråck är de fula ”serpentiner” som tvingar oss att gömma lår, knän och ben under tyg då det besvärar oss att vissa dessa för andra. Den som lider av åderbråck upplever det allt som oftast jobbigt, fysiskt likväl som psykiskt.

Åderbråck är utvidgningar av vener som kännetecknas av att de gör så att blodet inte kan gå tillbaka till hjärtat på ett tillfredsställande sätt. Det orsakas av ett fel i venernas klaffar. När klaffarna inte helt stänger till blodflödet, så rinner en viss mängd blod ner och börjar ansamlas i venerna, vilket får dem att vidgas och orsakar småningom ett läge som påverkar uppkomsten av åderbråck i benen. Åderbråck är ingen sjukdom, men det kan ge mycket obehag och smärta.
Åderbråck

Riskfaktorer för att drabbas av åderbråck är arv, fetma, graviditeter, rökning, användande av tajta kläder och skor, stillasittande och inaktiv fysisk livsstil. Även om graviditet är en riskfaktor för att utveckla åderbråck är det inte ovanligt att åderbråcken, åtminstone delvis, går tillbaka en tid efter födsel.

Man kan lindra symtom vid åderbråck i benen genom att till exempel  röra mycket på fötterna och benen och undvika att sitta alltför långa stunder i taget. Det är bra att sitta med benen högt, till exempel ha dem på en pall eller stol, så ofta man kan.

Om benen eller åderbråcken är svullna kan man även höja fotändan i sängen om natten med hjälp av kuddar. Man bör undvika att sitta med benen i kors. Man bör också undvika kläder, strumpor och skor som sitter åt på benen, särskilt sådant som sitter åt på ett mindre område.

De vanliga symptom av åderbråck:

  • En brännande känsla i fötterna och runt anklarna
  • Brunaktig färg på anklarna och vaderna
  • Svullna synliga vener under huden på benen
  • Klåda och till och med kraftig smärta
  • Svullnad på anklarna och fötterna
  • Nattliga kramper
  • Stickningar
  • Trötthet

Varesil vid åderbråck

Varesil är en behandling mot åderbråck som kombinerar förebyggande kapslar med en kräm. Kapslarna och krämen verkar tillsammans både internt och externt, för att behandla befintliga åderbråck samt förhindra att fler uppkommer.
Varesil
Varesil förbättrar din blodcirkulation, vilket stärker väggarna i dina ådror och kapillärer. Detta förhindrar blodet från att ansamlas, vilket kan leda till bildandet av åderbråck. Det förhindrar även att något ytterligare åderbråck utvecklas och visas under huden. Läs om vad kunderna tycker om Varesil här.

Mer information om produkterna samt inköpsställe hittar du här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 John Koppetsch februari 11, 2016 kl. 19:07

Jag skulle vilja veta mer om verisil mot åderbråck. Skulle också vilja veta om ni har en produkt som heter varicofix som också skall vara mot åderbråck.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: