Aktivitetsarmbandet – Så väljer du rätt!

by Mikaela Bjerring on 10 december, 2014 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Styrketräning, Träning, Träningsredskap

Aktivitetsarmbandet även kallat träningsarmband har detta året blivit utsedd som årets julklapp enligt HUI Research. Det kommer nog inte som en chock för många då detta träningsarmband redan är en stor succé bland träningsfantaster. Ett aktivitetsarmband håller koll på din träning, vardagsmotion, energiförbrukning, puls, träningsplanering, sömn m.m. Allt för att du lättare ska nå dina tränings- och viktmål.
Aktivitetsarmbandet - Så väljer du rätt träningsarmband

Ett aktivitetsarmband är dock inte bara för den som har träning som vardagsrutin, utan även ett riktigt bra redskap för den som inte är så träningsvan, men som vill komma igång med träningen – öka sin fysiska aktivitet, komma i bättre form och som behöver en spark i baken för att börja leva lite mer hälsosamt.

Vad gör då ett aktivitetsarmband?

Aktivitetsarmbandet finns i många olika former och modeller som kommer med en mängd olika funktioner som ger dig värdefull information. Armbandet kan t.ex. mäta steg, hur många trappor du gått, hur långt du sprungit, din puls och hur mycket energi som du har förbrukat. Armbandet skickar information om du når dina mål, ger dig nya mål varje dag och påminner dig om att röra på dig. Ett aktivitetsarmband kan även registrera din aktivitet under natten som visar hur många timmar du sov djupt, hur mycket du sov oroligt och hur mycket du var vaken om natten. Det kan vara perfekt för att få kontroll över sina sömnbehov och vanor. Appar och datorprogram kan du ladda ner gratis på din mobil eller dator för att få sammanställningar om dina vanor och aktiviteter.

Hur väljer man rätt aktivitetsarmband?

Det finns ett stort urval av aktivitetsarmband på marknaden och ju fler val desto mer förvirrande kan det bli. Priserna kan skilja sig från några hundra lappar upp till flera tusen, och funktionerna kan skilja sig beroende på tillverkare och pris. Vad man bör välja beror dock på vad man ha för behov. Även priserna på samma produkt kan skilja sig radikalt från butik till butik. Jag spenderade därför ett bra tag för att surfa runt på nätet för att jämföra produkter, återförsäljare och priser. Vad jag fann var att  Ellos.se hade mycket bra priser jämfört med andra butiker  – ja, prisskillnaden var rätt så stor jämfört med andra återförsäljare.

När jag tittade närmare på de olika prisklasserna och funktioner så fann jag att de aktivitetsarmband som ligger i prisklassen runt ca 299 kr främst är tänkta för att följa upp och mäta vardagsmotion och träning. För den som inte är ute efter så avancerade funktioner så skulle jag säga att Fitbit enklare variant är ett bra alternativ.

Aktivitetsarmbanden i 499 kr till 899 kr-klassen verkade alla ha ungefär samma funktioner, vissa har dock pulsmätare och andra inte. Denna prisklass erbjuder tillräckligt med funktioner för de flesta. För den som vill kunna mäta både träning och sömn på ett effektivt sätt så skulle jag rekommendera t.ex Polar loop träningsarmband .

De dyrare armbanden som ligger i prisklass 899 Kr och uppåt är något mer av en kombination av ett aktivitetsarmband och en pulsklocka som ger dig mer avancerad och innehållsrik information. Det är ett aktivitetsarmband för den som vill ha det bästa av allt och få så mycket information som möjligt. I denna prisklass har Garmin Vivofit Träningsarmband fått mycket bra recensioner och är ett aktivitetsarmband som du kan lita på.

Hela Ellos.se utbud av aktivitetsarmband kan du se här

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Tanja december 11, 2014 kl. 12:10

Mitt träningsarmband var en av de bästa investeringar jag gjort! Motivationen har ökat och jag kan se mina framsteg.

Svara

2 Marcus december 11, 2014 kl. 12:13

Intressant att ett sådant armband kan mäta sömnen, det skulle vara en funktion som jag skulle ha användning för. Ja de andra funktionerna är inte så dumma de heller.

Svara

3 Viktoria Z december 11, 2014 kl. 12:15

Tack för guiden, inte lätt och förstå skillnaden mellan de olika modellerna, men då har jag lite att gå efter.

Svara

4 Frida V december 13, 2014 kl. 11:40

Jag är super nöjd med mitt 🙂 Jag kan följa mina träningsresultat och har koll på energiförbrukning m.m.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: