Akupressurkrok vid smärta och ömma muskler

by Mikaela Bjerring on 17 oktober, 2011 · 2 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Örtmedicin

Hook of Sweden är en Akupressurkrok som är handgjord och egenhändigt designat i björkträ. Redskapet används för lindra och behandla smärta och ömhet i axlar, rygg och nacke.

Denna akupressurkrok har gjort stor succé bland Sveriges sjukgymnaster, massörer, naprapater och kiropraktorer. Även reumatologer har fått upp ögonen för denna idé och akupressurkroken har bl.a. sålts till personal på Gävle Sjukhus. 

Patienter med fibromyalgi har konstaterat att akupressurkroken avsevärt förbättrat deras sjukdomstillstånd.

 

Hook of Sweden kan med fördel används vid:

  • Stress
  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Spänningar
  • Muskelvärk
  • Yrsel
  • Muskelknutor
  • Oro, Nedstämdhet
  • Ryggvärk
  • Sömnlöshet

Med hjälp av akupressurkroken kan du behandla dig själv när det passar dig bäst. Grundtanken i akupressur är att stödja kroppens självläkningsförmåga – att när energin Qi rör sig harmoniskt i kroppen så mår vi bra och håller vi oss friska.

När Qi av olika orsaker råkar i obalans så mår vi dåligt, och på sikt kan vi bli sjuka. Qi är energiflöden som utvecklas och rör sig enligt bestämda mönster eller banor i kroppen. Vi kallar dem meridianer. Dessa energiflöden är särskilt påverkbara på vissa specifika punkter.

Akupressur är säkerligen den äldsta av alla behandlingsformer – om du känner dig spänd i en muskel och trycker reflexmässigt på det spända området så känns det snart mycket bättre. Man slår sig, det gör ont, och då håller man med handen om det smärtande stället och smärtan avtar lite. Det är den enklaste principen för akupressur: där det känns spänt eller där det gör ont, där trycker man, och då avtar spänningen och smärtan.
 Om man lär sig var akupressurpunkterna ligger, kan man trycka på den spända eller ömma punkten samtidigt som man trycker på akupressurpunkter på andra delar av kroppen. Detta ger då ger en ännu större effekt i det område där problemet finns.

Akupressurkroken Hook of Sweden hittar du här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Maria Haraldsson oktober 19, 2011 kl. 10:13

Jag har ofta spänningshuvudvärk och ont i ryggen. Akupressurekrok är något för mig, verkar bra 🙂

Svara

2 Anna K oktober 19, 2011 kl. 10:24

Jag bruka gå på akupressure regelbundet innan för värk i ryggen, det hjälpte mig verkligen och all smärta försvann. Jag kunde dessvärre i fprtsätta gå dit, kosta för mycket. Men om jag an göra det själv med denna krok så vore det ju helt fantastiskt.

Tack för en bra blogg och hemsida!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: