Ansiktsolja för dig som spenderar mycket tid framför datorn!

by Mikaela Bjerring on 7 mars, 2014 · 2 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Recept

Att sitta långa timmar framför datorn kan sätta sina spår. Många upplever torr hud och rodnad, och de som lider av eksem kan uppleva att problemen förvärras.

Många gånger är det så att det inte finns möjlighet att skära ner tiden framför skärmen då jobbet kräver att man spenderar åtskilliga timmar dag in och dag ut framför datorn.

Vad man dock kan göra för att skydda den känsliga huden på ansiktet från datorns uttorkande effekt är att använda en näringsrik och fuktgivande ansiktsolja.

Här följer ett recept på en ansiktsolja för ”dataskärmsansikte” som du kan smörja in ditt ansikte med en eller flera gånger per dag efter behov.

Recept

  • 40 ml Tistelolja
  • 40 ml Macadamiolja
  • 10 ml Nattljusolja
  • 5 g Kokosolja

Blanda alla oljorna i en mörk glasflaska och skaka om innan användning. Oljan kan även med fördel användas på eksemhud, känslig hud samt på torr och livlös hud som behöver få tillbaka sin elasticitet och lyster.

Samtliga oljor av bra kvalité (Ekologiska och kallpressade) hittar du på Bodystore

 

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Karina mars 10, 2014 kl. 09:11

Nattljusolja ska var en av de bästa oljorna för att hålla huden spänstig och fri från rynkor. Jag tar oljan som tillskott varje dag, men ska prova den utvärtes med.

Svara

2 Melinda mars 12, 2014 kl. 13:54

Jag jobbar framför datorn många timmar varje dag, så detta skulle jag behöva 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: