Antioxidanter för att åldras långsamt

by Mikaela Bjerring on 15 augusti, 2011 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg

Antioxidanter för att åldras långsammare anser många forskare vara en av de viktigaste faktorerna för att bromsa processen. Det finns flera teorier om hur vi åldras och det finns många faktorer som påverkar.  En teori som hela tiden återkommer är dock  vikten av antioxidanter för att motverka skadan av fria radikaler i kroppen. 

Senare års forskning har visat att fria radikaler påskyndar processen hur vi åldras genom att reducera antalet friska celler i kroppen. Fria radikaler är små molekyler som är instabila därför att dom har udda antal elektroner. Därför söker dessa hela tiden en ”partner” och det är viktigt att de endast reagerar med ämnen som till exempel ska ge energi. För att bekämpa dessa fria radikaler är det viktigt att vi får i oss tillräckligt med antioxidanter.

Det sägs även att stort intag av antioxidanter är en av de mest avgörande faktorerna för att hålla sig fri från sjukdomar och åldras långsamt.

Antioxidanter hittar du här: Antioxidanter

Läs mer: Antioxidanter

Produktkälla: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Vitaminer/Antioxidanter/Antioxidant-Plus.htm

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: