Är ditt nyårslöfte ett hälsosammare liv?

by Mikaela Bjerring on 2 januari, 2012 · 10 comments

in Blogg, Detox-kost, Kost, Kosttillskott, Livsstilsförändringar

För de flesta så betyder ett nytt år en ny start, en chans att dra ett streck över det gamla. Som på ett tomt ark börja om från början med att göra verklighet av drömmar och möjligheter. Vad är ditt nyårslöfte detta år?

Tolvslaget närmar sig, nedräkning börjar. Alla är spända av förväntning som om att slaget tolv kommer att medföra en förtrollande förändring. I denna sekund när klockan äntligen visar ett nytt år uppfylls man av känslan att man överkommit något, en nära uppenbarelse att bli född på nytt.

Fyrverkerierna lyser upp himlen i ett magiskt sken. Alla dessa färger och former som ett konstverk i månskenet. I denna förtrollade stund är hela universum sammankopplad, möjligheterna känns oändliga och inga mål och drömmar verkar för stora.

När man nästa morgon vaknar har det förtrollande ögonblicket passerat. Kvar finns en lista på saker man har lovat sig själv. Den entusiasm man kände kvällen innan om att förändra hela sitt liv kanske inte längre känns lika stark. Viljan om att löftena ska bli verklighet är där, men att sätta alla punkter i rullning kan kännas överväldigande.

Ett av de vanligaste nyårslöftena är att på ett eller annat sätt bli hälsosammare. Leva allmänt sundare, träna och komma i form, äta bättre och kanske gå ner i vikt. Sluta med dåliga vanor och bli den där som man alltid velat vara. För många innebär det stora förändringar. Slutmålet kan kännas så långt borta och vägen dit lång.

Så vad ska man göra för att nå sina mål?
Visualisera att du redan har nått ditt mål, ”lev” redan nu den du vill vara. Många har svårt att se sig själv som den nya person som finns i deras dröm. Men om du inte vågar se drömmen som verklighet så kommer du heller aldrig att nå dit. När du visualiserar ditt slutmål, se ditt nya jag, ta till dig av de härliga känslorna som du känner när du ser den framtidsbilden av dig själv. Behåll sedan dessa känslor och ta med dig dem varje dag. Lika viktigt som det är att ha ett slutmål är det lika viktigt att ha delmål. Varje gång du överkommer ett delmål så kommer du närmare ditt slutmål, detta kommer att ge dig ny energi och motivation på vägen.

Är ditt nyårslöfte ett hälsosammare liv?

Är ditt nyårslöfte ett hälsosammare liv? Vilken väg väljer du?

Detox av din miljö
När man vill göra förändringar i sitt liv är det alltid en bra början att rensa ut. Detta gäller både din omgivning och din kropp. Omge dig av människor och en miljö som får dig att må bra och som känns upplyftande och ger positiv energi. Finns det något eller någon i din nära miljö som inte får dig att må bra, så kanske det är dags att göra förändringar.

Detox för din kropp
Att börja ett hälsosammare liv med att rensa kroppen från toxiner och slagprodukter, är mer eller mindre A och O för att lyckas med livsstilsförändringar. Fördelarna med en detox är många. Det ger kroppen, mage och tarm välbehövlig vila och gör även att mag- och tarmsystemet börjar fungera bättre. Kroppen kan nu lättare ta till sig viktiga näringsämnen. En detox bidrar även till förbättring av många livsviktiga kroppsfunktioner. Det stärker immunsystemet och sätter igång ämnesomsättningen som i sin tur leder till viktminskning. Efter en detoxkur brukar man få en ordentlig energikick och det finns ingenting som är så upplyftande som att göra en inre städning. Det är sedan även lättare att fullfölja livsstil- och kostförändringar och lyckas med att behålla dessa.

Flera undersökningar har visat att nästan ingen fullföljer sina nyårslöfte. Initiativet och motivationen kan finnas där till en början, men de flesta ger upp efter en kort tid. Detta medför att man lätt faller tillbaka in i sina gamla vanor som man enbart några veckor tidigare lovat sig själv att förändra.

Gör det nya året till något speciellt och tillåt dig göra de livsförändringar du drömmer om. Släpp alla negativa tankar, känslor och händelser bakom dig och lev till 100%! Börja med att rensa ut i din inre och yttre miljö, så kommer resan till det förbättrade livet bli enklare.

Här hittar du produkter för: Detox-paket

 

 KÄLLOR & REFERENSERBildkälla: Wikimedia commons, public domain

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 10 comments… read them below or add one }

1 Mats januari 2, 2012 kl. 17:41

Bra skrivet! jag är en av dom som vill så mycket men aldrig riktigt får till det! Jag har haft samma nyårslöften i 10 år! 🙁
Dax att ändra på det kanske!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 2, 2012 kl. 17:52

Kanske du ska börja med mindre mål. När du sedan ser resultat, så kommer du känna dig mer taggad att utveckla dessa till större mål!

Svara

3 Kalle Persson januari 2, 2012 kl. 17:43

Jag avger alltid nyårslöften som jag vet att jag kan leva upp till. Tyvärr betyder det även att jag inte gör så stora förändringar i livet som jag nog skulle vilja.

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 2, 2012 kl. 17:54

Men om du alltid lyckas leva upp till dessa mindre svåra nyårslöften, så kommer du säkert klara av dem även om du höjer ribban något!

Svara

5 Mia Karlsson januari 2, 2012 kl. 17:45

Bra inlägg 🙂 jag har länge tänkt prova på detox, men har inte fått tummarna loss! Jag har hört om dess fördelar och har väninnor som säger att det gör en stor skillnad för välmåendet och energi! Ska beställa genast! 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 2, 2012 kl. 17:56

Detox gör verkligen en stor skillnad. Även om man generellt lever sunt, så gör det även då en stor skillnad att under några veckor rensa ut ordentligt! När du väl börjar med detox, så kommer du vilja fortsätta göra dessa regelbundet. 🙂

Svara

7 Mie januari 5, 2012 kl. 11:47

Så skönt att ha lite extra ledigt nu i helgen så jag kan plöja din blogg. Rackarns så mycket bra och nyttigt det fanns samlat här… kul! 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring januari 5, 2012 kl. 14:08

Tack Mie och trevlig läsning 🙂

Svara

9 Sabine-Välbefinnaren januari 9, 2012 kl. 20:21

Hej,

Vilken fin och bra blogg du har, hamnade här av slumpen. Mycket info, bra skrivet. Denna ska jag följa. =) Får man fråga vad du har gått för utbildning?? Jag går en i London på distans men skulle vilja jämföra med någon i Sverige. (Om de var här du pluggade). =) Mitt nyårlöfte är sluta röka…. och än så länge går det bra. Vilket jag är stolt över. Mvh Sabine

Svara

10 Mikaela Bjerring januari 10, 2012 kl. 11:36

Tack sabine! Jag är utbildad näringsterapeut, sedan har jag även gått många fristående kurser inom olika områden i näringslära. Jag började studera alternativmedicin när jag bodde i Dubai. Min utbildning till Näringsterapeut gjorde jag på distans på ett institut i Stockholm. Många andra kurser gjorde jag sedan i Abu Dhabi och Dubai och även andra delar av världen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: