Att ge bort glädje!

by Mikaela Bjerring on 3 november, 2015 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Upplevelser


Vad ger man till någon som har ”allt”? Jag skulle nog säga att glädje på ett eller annat sätt är det bästa som man kan ge bort till någon. En ny upplevelse, en stund av njutning, ett härligt minne som berikar själen. Ett gott skatt, en adrenalinkick, en känsla av välbehag!

Upplevelsepresenter

Vi lägger ofta stor fokus på att ge bort prylar som present och visst kan saker fylla en bra och viktig funktion ibland. Många gånger samlar vi dock på oss en himla massa saker som  aldrig riktigt kommer till någon användning. Dom hamnar istället på någon hylla eller i ett förråd – bortglömda och till ingen nytta.

Att njuta av stunden och inte glömma bort att ha roligt är en stor del av välmåendet. Hälsa handlar ju inte bara om rätt kost och motion, utan om allt i livet som får oss att må bra. Det är ju faktiskt så att skratt, glädje och allt annat som bidrar till välbefinnandet har en enorm betydelse för vår helhetshälsa då det påverkar hela kemin i kroppen. Så att ge bort en trevlig stund kan man se som att bidra till någons livskvalité och hälsa på högsta nivå. Vad kan man då ge bort för ”må bra” upplevelsepresent? Det beror väl mycket på vad som passar personligheten då utbudet och alternativen är många.

Köpa upplevelser
Kanske att prova på flyboard, en dag som stuntman eller köra formel 1 är kan vara något för den som gillar spänning och action. Glödvandring, mindfulness introduktion eller saltyoga för den som vill ha lite lugnare stimulation med fokus på mental avslappning. Eller varför inte en Stand up show, takvandring eller uppleva en middag i totalt mörker?

En upplevelse kan verkligen bidra till något alldeles extra och sätta en guldkant på tillvaron. Det finns många underbara stunder som man kan ge till någon annan. Stunder som aldrig kommer att bli bort slösade eller bortglömda.

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: