Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Bananbröd är en amerikans klassiker. En saftig och god kaka som dessutom är lätt och smidig att mixa ihop själv. Det här receptet är utan vitt socker och mjölkprodukter, där jag använt mig av “chiaägg” istället för vanliga ägg för att göra en vegansk variant.

Bananbröd med valnötter (vegan)

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Klä in en brödform med bakplåtspapper.
  3. Gör chiaäggen genom att blanda ihop 3 msk chiafrön med 6 msk vatten i en kopp. Låt stå i cirka 5 minuter så fröna får tid att svälla och rör om ett par gånger under tiden.
  4. Mixa bananerna, chiaäggen, kokosoljan och dadlarna i en mixer eller matberedare tills du fått en slät smet. Tillsätt växtmjölken och mixa lite till.
  5. Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser – havregryn, mandelmjöl, hackade valnötter, bakpulver, vaniljpulver, salt, kanel, ingefära och kardemumma.
  6. Tillsätt bananblandningen till de torra ingredienserna och rör om med en slev tills allt blandats väl.
  7. Klicka ut smeten i bakformen och strö över lite valnötter på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter. Håll koll. När ovansidan börjar se mörk ut så kan du lägga en bit bakplåtspapper på toppen.
  8. Ta ut formen från ugnen, stjälp ut den på ett galler och låt svalna. Den behöver några timmar för att sätta sig innan den är redo för att avnjutas.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Marika

    Mums så gott det ser ut! <3

    Svara
  2. Anja

    Bananbröd är så gott! 🙂

    Svara
  3. Annika B

    Ser spännande ut. Tack för receptet, ska prova 🙂

    Svara
  4. Karin

    Gjorde receptet igår. Blev jättegott! 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Marika Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close