Bättre sömn och välbefinnande med 5-HTP

by Mikaela Bjerring on 6 april, 2011 · 0 comments

in Blogg

Man kan förbättra både sömn och välbefinnande med 5-HTP. detta ämne har även egenskaper som att lindra smärta, reglera aptit och minska sötsug.

5-HTP produceras normalt i kroppen med ursprung i aminosyran L-tryptofan. 5-HTP är ca tio gånger mer aktiv än själva aminosyran L-tryptofan och är serotoninets (5-Hydroxy typtamine eller 5-HT) omedelbara förstadium. Serotonin finns bl.a. i hjärnan och centrala nervsystemet och spelar där en viktig roll i humör, beteende och sömn relaterade kroppsfunktioner.

 Brist på tryptofan kan bland annat leda till emotionell obalans.

Bättre sömn och välbefinnande med 5-HTP

Bättre sömn och välbefinnande med 5-HTP

Sömn: Ökar välbefinnadet och Främjar god sömn.

Psykiskt välbefinnande: 5-HTP är den närmaste föregångaren till serotonin som är inbegripet i psykiskt välbefinnande 5-HTP är serotoninets omedelbara förstadium. Det är lugnande och stabiliserar humöret. De senaste 15 åren har många använt 5-HTP vid depression och fått mycket bra effekt utan några biverkningar.

Smärta: Tryptofan kan även användas vis smärta, PMS och besvär vid övergångsåldern.

Vikt: Reglerar aptiten och hjälper mot sötsug.

Här hittar du kosttillskott av Tryptofan (Zenbev)Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: