Bidrottninggele, Royal Jelly för hormonbalans

by Mikaela Bjerring on 18 augusti, 2011 · 3 comments

in Anti-aging, Blogg, Örtmedicin

Bidrottninggele ( Royal jelly ) främjar bland annat bra hormonbalans och beskrivs ofta som ett undermedel, och naturens nektar för hälsa & skönhet.

Royal Jelly eller bidrottninggele är den näring som tillverkas av arbetsbina och som ges till den växande bidrottninglarven. Under de tre första dagarna efter kläckningen ges det också till de larver som ska bli arbetsbin. Drottninglarven får Royal Jelly under hela uppväxten.

Bidrottninggele har ett brett spektrum av näringsämnen med en mängd läkande egenskaper. Den är mycket näringsrik och lägger grunden till bidrottningens livskraft. Hennes livslängd är 5-8 år i jämförelse med arbetsbins 45-60 dagar.
Bidrottninggele  innehåller bland annat proteiner, vitaminerna B1, B2, B3, B5, B6, biotin, inositol, folsyra, C och E.

Bidrottniggele är rik på proteiner och innehåller naturligt kollagen som är ett protein som bygger upp bl.a hudens bindväv. När vi åldras minskar hudens förmåga att nybilda kollagen, så bidrottninggele är därför ett utmärkt tillskott för den som vill hålla huden ung, mjuk och smidig. Bidrottninggele är dessutom rik på pantotensyra som inverkar gynnsamt på huden, hårväxten och naglarna.

Bidrottninggele, Royal Jelly för hormonbalans

Traditionellt har Bidrottninggele använts av kinesiska kvinnor för att främja femininiteten. Gelen anses hormonreglerande och kan hjälpa mot PMS och klimakteriebesvär, humörsvängningar och menstruationsvärk och andra hormonrelaterade besvär. Bidrottninggele rekommenderas av traditionellt orienterade kinesiska läkare för att främja fertiliteten. Bidrottninggele, Royal Jelly har många gynnsamma effekter både för kvinnor och män.

Användningsområden av Bidrottinggele / Royal Jelly är främst:
• Hålla en frisk och ung hud ( Anti-aging )
• Hormonbalanserande, fertilitet, PMS, Klimateriet m.m
• Hurmörsvängningar
• Allmänt stärkande
• Hjälper vid trötthet och energibrist
• Hjälper för bättre skärpa och koncentration

Bidrottnnggele, Royal jelly hittar du här: Royal jelly – Bidrottninggele

Läs mer om: Bidrottninggele, Royal Jelly

Produktkälla: http://www.shopping4net.se/Soek.htm?q=royal+jelly 
Bildkälla: commons.wikimedia.org/wiki/File:Bee_1_by_andy205.jpg Faktakälla: Naturläkarboken, scandbok AB, ISBN 91-518-3058-2

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Anna K augusti 19, 2011 kl. 16:05

Jag hade hormonella besvär, pms, svåra kramper och blev deprimerad i mellanåt. Allt detta starta efter att jag födde min dotter. Jag fick rådet att prova Royal Jelly och tog dessutom D-vitamin, B-komplex och omega 3. Det tog nog 2-3 månader, men jag har inte längre dessa besvär!

Svara

2 Memnune Demjaha februari 24, 2017 kl. 10:36

Min son är 25 år. Han darar i händerna. Kan han använda bidrotning medel och vilken. Jag har hört att den är bra för hälsa.

M.D

Svara

3 Mikaela Bjerring februari 28, 2017 kl. 09:44

Vad är anledningen till att din son har darrande händer? Han borde först och främst gå till en läkare så dom kan undersöka anledningen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: